• De mensen van Lokaal-O spelen ook een belangrijke rol bij het bestrijden van eenzaamheid in tijden van corona.

    Lokaal-O

Lokaal-O moet stoppen in de Boemerang

BAARN De 'bewoners' van Lokaal-O hebben gisteren, maandag, van de gemeente Baarn telefonisch te horen gekregen dat we de Boemerang per 1 juli 2020 leeg moeten opleveren omdat het gebouw gesloopt wordt.

,,Natuurlijk wisten we dat de Boemerang tijdelijk is en we er in de loop van dit jaar uit moeten. Vandaar dat we sinds eind vorig jaar aan slag zijn met het agenderen van onze ruimtebehoefte en het inventariseren van ruimtes voor ons en andere maatschappelijke nomaden. Onder andere tijdens de bijeenkomst 'Met woningen alleen bouw je geen dorp' in februari dit jaar, waar veel Baarnaars bij waren", aldus de Lokaal-O makers in een persbericht.

,,Als alternatief biedt de gemeente ons een deel van het Poorthuis aan. Of dat een reële optie is, moet blijken. Natuurlijk zijn we blij dat de gemeente erkent welke waarde en betekenis Lokaal-O heeft voor Baarnaars en de sociale infrastructuur in Baarn en zich inspant voor een alternatieve plek. Maar verder is alles overige op dit moment nog onduidelijk."