• Jeroen van der Veer

Live: Koningsdag in Baarn en Amersfoort

BAARN Koning Willem-Alexander en zijn familie vieren Koningsdag 2019 in Amersfoort. Namens Baarn presenteert een speciaal gevormd team zichzelf en onze stad aan de koninklijke familie. Daarnaast zijn er in Baarn veel activiteiten die we volgen. Beleef alles mee in deze liveblog van de Baarnsche Courant. 

13.30 uur Koningsdag 2019 in Amersfoort is ten einde. Deze liveblog wordt nu gesloten, maar kijk voor het Baarnse Koningsdagnieuws nog de hele dag op BaarnscheCourant.nl.

13.15 uur Kijk voor meer foto's van Koningsdag in Baarn en in Amersfoort in het fotoalbum

12.46 uur De winnaar van de regioquiz is: Leusden!

12.43 uur Team Baarn haalt de finale van de regioquiz niet, maar valt net voor de finale af. 

12.23 uur Team Baarn is begonnen aan de regioquiz! En ze krijgen ondersteuning van Prinses Laurentien en Prinses Alexia. 

12.19 uur De oranjedrukte in Soest komt inmiddels op gang. Lees hier meer.

11.14 uur De vlaggen van Nederland, Lage Vuursche en Vorstelijk Baarn worden gehesen en na afloop is er oranjebitter.

11.03 uur De koninklijke familie is gearriveerd in Amersfoort!  

10.46 uur In Lage Vuursche is het nog rustig. Om 11.00 uur worden de vlaggen gehesen. 

10.12 uur Op de rommelmarkt is het nu nog wat nat en koud, en dat merken sommige 'verkopers' ook al aan de opkomst tot nu toe. De 12-jarige Anne-Maike Aalter verkoopt vandaag haarbanden in de Laanstraat: ,,Door het slechte weer zijn er nog niet zoveel mensen op de markt afgekomen als andere jaren. En mensen lopen soms snel door omdat ze het koud hebben."  

10.00 uur Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen bij de kinderspelen. Het evenement kan nu ieder moment beginnen. 

09.30 uur Maak jij een mooie foto tijdens Koningsdag? Stuur ‘m in via dit uploadsysteem.

09.00 uur Voor liefhebbers van het koninklijk huis hebben we iets leuks. De redactie heeft een quiz gemaakt, met algemene én lokale Oranje-vragen. Speel ‘m nu hier.

08.35 uur Nog even en ze komen aan in Amersfoort: Team Baarn. Dit team vertegenwoordigt Baarn zo meteen tijdens de regioquiz voor de koninklijke familie in Amersfoort. Lees hier meer over het team.

8.33 uur Bij Paleis Soestdijk staan de eerste bezoekers al te wachten totdat de poorten open gaan (foto).

08.03 uur Bij Paleis Soestdijk worden de laatste voorbereidingen getroffen voor Koningsdag. Om 09.00 uur start daar het Defilé met muziek door muziekvereniging Crescendo, de Eemzangers, het Baarnsch Mannenkoor, Concertkoot Baarn en Dameskoor Enjoy.

08.00 uur Wat kost dat nou, zo’n Koningsdag in Amerfoort? De gemeente Baarn betaalt in ieder geval een aardig bedrag mee. Lees hier meer over die bijdrage. 


07.10 uur Benieuwd wat er vandaag in Baarn te doen is tijdens Koningsdag? Check hier het programma.

06.58 uur Welkom bij de liveblog van de Baarnsche Courant! Vanaf dit moment houden we jullie op de hoogte van alles wat er in Amersfoort rond en op Koningsdag 2019 gebeurt met de Baarnse delegatie. Ook volgens we het lokale Baarnse Koningsdagnieuws.