• Jane Bredius

Leerlingen leggen bijenoase aan voor de wilde bijen en hommels

BAARN In de week van 18 t/m 22 maart gaan leerlingen van Het Baarnsch Lyceum samen met leerlingen uit Neratovice (Tsjechië) een project over circulaire economie uitvoeren. De leerlingen gaan achter het schoolplein bij de sloot een bijenoase aanleggen om wilde bijen en hommels aan te trekken en te voorzien van de juiste voedselbronnen. Dit project wordt in samenwerking met IVN uitgevoerd en valt onder het Erasmus+project Geocircle.

Naast het werken aan de bijenoase zullen de leerlingen lezingen volgen over bijen- en plantensoorten, groepsopdrachten uitvoeren, een excursie maken naar de boomgaard 'Natuurlijk Gruun' in Ommeren, een documentaire kijken over de bijenproblematiek en hun opgedane ervaringen presenteren.

Het Baarnsch Lyceum heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Er zijn diverse duurzame projecten en duurzame oplossingen in en rond het schoolgebouw. Het verdwijnen van veel soorten insecten, en in het bijzonder bijen, heeft grote negatieve gevolgen voor de leefomgeving.

Dit nieuwe project zorgt er ook voor dat Het Baarnsch Lyceum binnen en buiten een rookvrije school wordt, doordat de bijenoase onder andere wordt aangelegd op de oorspronkelijke rookplek van de school.