• Deze leerlingen van het Griftland College verkopen lootjes.

    Christine Schut
  • Zelfgebakken lekkernijen voor het goede doel.

    Christine Schut
  • Okke Schouten en Bastiaan Vink verkopen cupcakes.

    Annemarie Schouten

Leerlingen Griftland College in actie voor ALS

BAARN Nog tot 13.00 uur zijn leerlingen uit de tweede klassen van het Griftland College in de Baarnse winkelstraten aanwezig om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar zijn Holland4ALS en stichting Zoalsjan de doelen waarvoor de leerlingen zich inspannen. Beide organisatie zetten zich in voor mensen die zijn getroffen door de ziekte ALS. De leerlingen verkopen allerlei producten om geld in te zamelen. Waaronder veel zelfgebakken etenswaren.

Maandag in de Baarnsche Courant meer over de actiedag.

Update 15.15 uur: Inmiddels is bekend geworden wat de actiedag heeft opgeleverd:

Persbericht Griftland College:

De jaarlijkse actiedag van leerlingen van de tweede klassen van het Griftland College in Soest was een groot succes. De opbrengst van een ochtend lang klussen en lekkernijen verkopen was overweldigend. Aan het begin van de middag kon een bedrag van ruim € 6.955,30 bekend worden gemaakt ten bate van het grote goede doel dit jaar van het Griftland: Holland4ALS en stichting Zoalsjan.

De leerlingen uit het tweede leerjaar van het Griftland College hebben afgelopen vrijdag het vuur uit hun sloffen gelopen voor het beoogde goede doel. Met een startkapitaal van 1 euro diende een royale bijdrage aan dit project verdiend te worden. Na een goede voorbereiding op school en thuis gingen de enthousiaste leerlingen in groepjes op stap; sommige leerlingen verkochten lekkernijen in de school, anderen trokken erop uit naar de winkelstraten van Baarn, Soest en Bunschoten.

De leerlingen hadden veel verschillende manieren bedacht om geld te verdienen: van het verkopen van allerhande lekkernijen en het ophalen van statiegeldflessen, tot het schoonmaken van stallen en het wassen van auto's. Kortom, een gevarieerd en succesvol programma, waarvoor de leerlingen zich met hart en ziel inzetten.

Onder leiding van de mentoren werd 's middags het vele geld geteld en werden de enthousiaste verhalen aangehoord. Uiteindelijk kon aan het einde van de dag het mooie geldbedrag bekend worden gemaakt. Een geweldig resultaat voor Holland4ALS.

De dag had niet zo succesvol kunnen verlopen zonder de medewerking van de leerlingen en hun ouders en ook niet zonder de vrijgevigheid en de leuke reacties van de voorbijgangers in de winkelstraten van Baarn, Soest en Bunschoten-Spakenburg. Tot volgend jaar…