• Leef3.nu

Leef3.nu gaat samenwerking aan met Leuke Uitjes

BAARN Ouderenorganisatie Leef3.nu is een samenwerking aangegaan met Leuke luitjes. De organisatie biedt hiermee haar 33.000 leden in de regio Eemland de mogelijkheid om laagdrempelig in contact te komen met buurtgenoten om gezamenlijk leuke dingen te doen.

De samenwerking heeft als doel om de toenemende eenzaamheid bij ouderen aan te pakken. ,,We zijn enthousiast dat we onze krachten met Leuke luitjes hebben gebundeld", stelt Dennis van Doesburg. Hij is coördinator Diensten bij Leef3.nu. ,,Mensen wonen steeds langer zelfstandig thuis en hebben behoefte aan leuke dingen doen met anderen. Samen wandelen, fietsen, koffie drinken, wat eten, een museum bezoeken. Veel mensen hebben vergelijkbare behoeftes, maar weten dit niet van elkaar. Met de samenwerking kunnen we eraan bijdragen dat ouderen in contact komen met buurtgenoten die dezelfde interesse delen. We bieden deze dienst gratis aan." De dienst is bedoeld voor 60+'ers. 

De dienst van Leuke luitjes is te vinden via de website van Leef3.nu. ,,We hopen dat zoveel mogelijk mensen gebruik gaan maken van deze mogelijkheid en ons weten te vinden. Als je op onze website bij onze diensten zoekt op 'ontmoeting' of 'gezelschap' vind je het meteen," aldus Van Doesburg. Daaraan voegt Wilma Berends, één van de initiatiefnemers van Leuke Uitjes, toe: "Zodra de leden via de website van Leef3.nu bij ons komen kunnen zij een persoonlijk profiel aanmaken op basis van hun interesses. Vervolgens kunnen ze profielen van buurtgenoten inzien en online kennismaken. Hun privacy wordt uiteraard door ons gewaarborgd. Er zijn inmiddels al vele leuke contacten tot stand gekomen."