• De Wintertuin in het Cantonspark.

    Marina Murasheva
  • Eén van de portretten.

    Marina Murasheva

Fotoportretten geïnspireerd op Rembrandt in de Wintertuin Baarn

BAARN Tien fotografen exposeren hun werk in de gerestaureerde historische kas in het Cantonspark in de expositie The New Masters. Alle foto's zijn geïnspireerd op het licht in de schilderkunst van de Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw. Van zaterdag 16 november tot en met zondag 1 december kan iedereen de foto's komen bewonderen in de prachtige, overdekte theetuin. De toegang is gratis.

De exposerende fotografen volgden de masterclass 'Old Masters' die al enkele jaren door fotograaf Marina Murasheva wordt gegeven. Voor deze tentoonstelling, die in het kader van het Rembrandtjaar plaatsvindt, selecteerde de docent 10 werken van haar cursisten die nu voor het eerst aan het publiek getoond worden. Deze fotografen zijn 'The New Masters'.

De 10 portretten zijn een vrije interpretatie van de schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Zo is er een een meisje met een moderne molensteenkraag te zien, maar ook een in 'clair-obscur' gefotografeerd model met een bus haarlak naast zich.

Initiatiefnemer Marina Murasheva groeide op in Rusland, waar zij al tijdens de cultuurlessen op de middelbare school gefascineerd raakte door de Hollandse meesters. Toen zij eenmaal fotograaf werd, bleef dit een grote inspiratiebron. Inmiddels volgden enkele honderden fotografen haar masterclass 'Old Masters'. Murasheva vindt dat de resultaten van haar leerlingen gezien mogen worden en zocht contact met de Wintertuin.

De Wintertuin Experience voelt zicht maatschappelijk betrokken en biedt daarom ook kunstenaars uit de regio een mogelijkheid om te exposeren.

De kas waar het allemaal plaatsvindt is een Rijksmonument dat na een fikse restauratie in mei 2019 de deuren opende.

De Wintertuin is te bereiken via de ingang van het Cantonspark. Bezoekers kunnen parkeren op de aangegeven parkeerplaatsen aan de Abel Tasmanlaan (langs de rand van het park).

Voor meer informatie en openingstijden kijk op www.wintertuinexperience.nl.