• Atelier Langs Jan

Atelier Langs Jan exposeert in Theater de Speeldoos

BAARN Atelier Langs Jan is een atelier voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Al ruim 50 jaar zijn vele kinderen op deze unieke locatie van de Stationsweg 41, aan de rand van de mooie Pekingtuin in Baarn, wekelijks, op een gezellige manier met kunst bezig.

Atelier Langs Jan heeft zijn naam te danken aan een van de initiatiefnemers, de Baarnse beeldhouwer Jan Broerze.

Hij was, gesteund door het Nut van het Algemeen, ruim 50 jaar geleden één van de initiatiefnemers van de vrije expressie. Na schooltijd gingen de kinderen graag even 'Langs Jan'.

Een cursus bij het atelier loopt van september tot mei. De lessen zijn iedere week op dezelfde tijd in een vaste groep. De kinderen werken bijvoorbeeld met klei, steen of hout. Ook worden er prachtige schilderijen, een linoleumsnede of een ander kunstwerk gemaakt.

Naast kennismaken met verschillende materialen en technieken staat de ontwikkeling van de fantasie en het plezier in het maken centraal!

Ieder jaar wordt er een expositie georganiseerd waar een deel van het gemaakte werk vol trots aan ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden getoond wordt. Na het succes van vorig jaren zijn we dan ook reuze trots dat onze mini kunstenaars weer welkom zijn bij Theater de Speeldoos!

Als thema en rode draad is er door de kinderen en de 'juffen' Leida Wagenaar en Bernadette van Uden Gros gekozen voor: 'Beestachtig leuk!'.

Er is hard gewerkt en alles is met veel plezier gemaakt. Wij hopen dat u net zoveel plezier gaat beleven aan het kijken naar onze kunstwerken, als dat wij hebben beleefd aan het maken ervan!


De expositie wordt officieel geopend op donderdag 20 februari om 18.30 uur. Tussen 18.30 en 20.00 uur is iedereen is van harte welkom om een kijkje bij de expositie te komen nemen.


De expositie is van donderdag 20 februari tot en met maandag 30 maart te zien in de gangen van het theater tijdens de openingstijden: op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, in de avond en in het weekend tijdens theatervoorstellingen en andere activiteiten. Adres: Rembrandtlaan 35, 3741 TA Baarn