• Winnifred Mulders (l) en Petra van Nieuwburg zijn organisatoren én deelnemers van de Open Atelier Route.

    Christine Schut

15e Editie Open Atelier Route Baarn komend weekend

BAARN De Open Atelier Route Baarn wordt zaterdag 31 augustus en zondag 1 september voor de vijftiende keer gehouden. Elke twee jaar stellen ruim dertig Baarnse kunstenaars hun huis of atelier open voor nieuwsgierige kunstliefhebbers. Kunstenaars Winnifred Mulders en Petra van Nieuwburg zijn twee van de organisatoren.

,,Ik wil dat de Open Atelier Route blijft bestaan. Want het is een mooie gelegenheid voor kunstenaars en Baarnaars om elkaar te ontmoeten." Petra van Nieuwburg (kunstenaarsnaam AlexandrA) is dit jaar nieuw in de werkgroep. Winnifred Mulders is een oude rot in het vak. ,,De Open Atelier Route zorgt ook voor voetstappen richting Baarn. Ik hoop dat iedereen ervan profiteert", aldus Mulders. Verder zitten Gerrit van Lente, Corrie Seleski, Wilmar Dolman en Ton Griffioen in de werkgroep.

,,Voor kunstenaars is het een informele manier hun passie over hun werk te delen met mensen. Tegenwoordig wordt veel gedeeld via internet en social media, maar het is belangrijk ook met de eigen zintuigen waar te nemen wat mensen van je werk vinden. En het stimuleert bezoekers ook om cursussen te volgen", heeft Mulders ervaren.

Volgens Petra van Nieuwburg is het belangrijk je werk te laten zien. ,,Vooral beginnende kunstenaars stimuleert dat enorm. Dat ze interactie hebben met bezoekers. Dat speelt mee bij de organisatie van het evenement."

Lees een uitgebreid artikel en bekijk het complete overzicht van deelnemers in de Baarnsche Courant van woensdag 28 augustus