• Olaf Robberse

Korenfestival zoekt deelnemers

BAARN Op 22 en 23 december, het laatste weekend voor Kerst, zal het Centrum Baarn voor het eerst een korenfestival organiseren en hoopt daarmee een nieuwe traditie in het leven te roepen.

Op deze zaterdag en koopzondag wordt het centrum van Baarn in bijzondere Kerstsferen gebracht. Op drie verschillende plaatsen op de Brink en in de Laanstraat zullen grote, in Kerstsfeer versierde, tenten worden geplaatst waarin koren en vocal groups van verschillende pluimage hun vocale vaardigheden laten horen. Deze koren verplaatsen zich al zingend door het gehele centrum. Eén tent is gereserveerd voor Baarnaars die plaatsgenoten willen laten meegenieten van hun zangkwaliteiten. Dat wordt een plaats voor karaoke. Ook Crescendo zal met een groot harmonieorkest aanwezig zijn.

De coöperatie Centrum Baarn is al enige tijd bezig meer cultuur in het centrum te brengen. Het korenfestival is daar een goed voorbeeld van. Als dit initiatief een succes blijkt zal het volgend jaar worden herhaald. Dit jaar worden geen grote professionele koren benaderd maar is het juist de bedoeling om laagdrempelig maar sfeervol te beginnen door de kleinere koren of vocal groups te vragen zich te manifesteren.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met info@centrumbaarn.nl.