• In Lage Vuursche wordt dorpshuis De Furs opgeknapt.

    Foto: Christine Schut

Komend weekend NLdoet in Baarn en Lage Vuursche

BAARN - Het Oranje Fonds houdt vrijdag 9 en zaterdag 10 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. In de gemeente Baarn zijn 64 klussen aangemeld

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Organisaties die een klus te klaren hebben, kunnen zich aanmelden via de website www.nldoet.nl. Op deze site kan iedereen die zin heeft de handen uit de mouwen te steken, kijken welke klussen er in zijn of haar buurt te doen zijn. In de 2017 editie waren op 10 en 11 maart ruim 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.500 klussen, een recordaantal. In 2018 willen ze nog veel meer mensen op de been krijgen. NLdoet is een campagne van het Oranje Fonds.

In Baarn en Lage Vuursche wordt er onder andere geklust bij Dorpshuis De Furs, kinderboerderij Canton, verschillende locaties van zorgorganisaties Amerpoort en Sherpa, Muziekvereniging Crescendo, basisscholen Montini en De Uitkijck, Scouting Mango Kwane Wilco Jiskoot, Speeltuinvereniging Oosterkwartier, Speel-O-Theek Baarn, Fietscrossclub The Wheely's, Scouting Ernst van Kempen, Lyvore locatie Santvoorde en Eemborg, Scoutcentrum Buitenzorg, Bibliotheek Baarn en Speeltuinvereniging Baarn.

Zie ook www.nldoet.nl.