Kinderen kunnen kennismaken met sport en cultuur

BAARN In de vernieuwde High Five kunnen kinderen ook dit voorjaar op zoek naar de sport die bij hen past en/of hun creatieve talent. Zo zijn er kennismakingslessen voor sport, Scouting, dans en muziek. Alle lessen zijn leuk en leerzaam. Kinderen kunnen nu dus zowel hun sportieve als muzikale vaardigheden ontdekken en ontwikkelen.

Het is belangrijk dat ieder kind een sport of activiteit kan vinden die bij hem of haar past. Het uitproberen van verschillende sporten en/of activiteiten helpt daarbij. Daarom organiseren de gemeente Baarn en B.Slim Baarn in samenwerking met een groot aantal verenigingen & organisaties de High 5. Dit zijn korte cursussen van vier lessen, voor maar € 6,- per cursus. Op deze manier kunnen kinderen verschillende sporten en activiteiten gemakkelijk uitproberen. De lessen worden altijd na schooltijd gegeven.

De cursussen zijn bedoeld voor leerlingen van de groepen 1 t/m 8, die kennis willen maken met een (andere) sport of culturele activiteit. Voor sommige cursussen wordt een leeftijdsgrens gesteld. Deze leeftijdsgrens wordt aangegeven bij de cursus op de website.

Er is een enorme variëteit aan cursussen: turnen, dansen, ballet, dammen, tennis, tafeltennis, badminton, worstelen, scouting, voetbal, (kick)boksen, judo, taekwondo, jiu jitsu, handbal, zwemmen, waterpolo en muziekles. Alle informatie over de cursussen en aanmelden gaat via de website: www.activity4kids.nl/sports4kids/baarn (sport en Scouting) en www.activity4kids.nl/culture4kids/baarn (cultureel/muziek). Bij 'High 5 voorjaar 2019' staan alle cursussen waar men uit kan kiezen dit najaar.

Ouders kunnen kinderen aanmelden voor een cursus via de website: dit kan door rechts bovenin op 'registreer' te klikken en vervolgens de gegevens van het kind in te vullen. Daarna wordt er een e-mail met gebruikersnaam en wachtwoord verzonden. Als alles goed is ingevuld wordt er een bevestiging van de inschrijving verzonden naar het opgegeven e-mailadres.

Voor vragen over de High Five kan contact worden opgenomen met de gemeente Baarn, (035) 5481611. Contactpersoon & coördinator van de High 5 is Irene de Jong (06-49900591). Zij is ook per mail bereikbaar via i.dejong@baarn.nl.