• Het Comité 4 en 5 mei Baarn organiseert jaarlijks de Dodenherdenking op 4 mei.

    Christine Schut

Vacature bij Comité 4 en 5 mei Baarn

BAARN Het Comité 4 en 5 mei Baarn organiseert, in opdracht van en in nauwe samenwerking met de gemeente Baarn, jaarlijks de Dodenherdenking op 4 mei, activiteiten op Bevrijdingsdag op 5 mei en de Herdenking van het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië op 15 augustus.

Het Comité ziet het als zijn taak de betrokkenheid bij herdenken en vieren van vrijheid te vergroten. Onder meer door het organiseren van activiteiten die op de jongeren van onze gemeente gericht zijn.

Ieder jaar gaan leerlingen uit het basisonderwijs op de avond van 4 mei naar Wageningen om daar het bevrijdingsvuur te ontsteken en in een estafetteloop naar Baarn te brengen. Leerlingen ontwerpen tegels voor het Herdenkingsmonument op het Stationsplein. Leerlingen schrijven gedichten, waarvan enkele worden voorgelezen tijdens de Dodenherdenking Voorafgaand aan de Stille Tocht op 4 mei organiseert het Comité een Bezinningsmoment in de Pauluskerk.

Het Comité 4 en 5 mei Baarn is op zoek naar een algemeen bestuurslid. Als lid van het bestuur denkt u mee over de invulling en het realiseren van bovengenoemde activiteiten.Het comité is op zoek naar iemand die: Belangstelling heeft voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Vrede en vrijheid zijn geen loze begrippen voor u. Goed verantwoordelijk kan nemen en kan samenwerken in een klein team. Praktisch nadenkt en handelt. U houdt van regelen en organiseren. U bent bereid de handen uit de mouwen te steken.

Het bestuur vergadert eens per maand. In de aanloop van 4/5 mei en 15 augustus loopt die frequentie iets op. Het bestuur is aanwezig tijdens de activiteiten. Als u belangstelling heeft, nodigen we u uit voor een gesprek. Hiervoor kunt u een email zenden naar secretaris L. Pietersen. Zijn e-mailadres is lucpietersen@ziggo.nl. Vanwege de huidige samenstelling worden vrouwen nadrukkelijk gevraagd te reageren.