• Roeland de Bruyn

Highland Games bij boerderij De Huydecoper in Baarn

BAARN Hamerslingeren, gewichthooggooien, touwtrekken en boomstamwerpen; zondag 16 september staat boerderij De Huydecoper, onderdeel van zorgorganisatie Amerpoort, geheel in het teken van de Highland Games. Een indrukwekkende dag waar iedereen welkom is!

 

Tijdens deze jaarlijks terugkerende Schotse Spelen gaan ongeveer 90 medewerkers, vrijwilligers en relaties van Amerpoort met elkaar de strijd aan op verschillende zware onderdelen. Bij het onderdeel 'Stones of Manhood' bijvoorbeeld moeten grote stenen getild worden en tijdens de Farmers Walk wordt er lopend een afstand overbrugt waarbij de deelnemer in iedere hand een tas van 65 kilo meedraagt.

 

De Higland Games begint om 11 uur en wordt om 15.00 uur onderbroken voor een spetterend optreden van de Band 'Net als of'. De middag eindigt met het laatste onderdeel van de games: het touwtrekken. Om 17.00 uur is de prijsuitreiking. Na afloop is er een BBQ voor deelnemers en relaties.

 

Komt u aanmoedigen? Misschien wilt u op de foto met een van de stoere Schotse mannen? Iedereen is van harte welkom vanaf 11 uur bij boerderij De Huydecoper, gelegen aan de Huydecoperlaan op locatie Nieuwenoord (Amerpoort) in Baarn. Toegang is gratis.