• Voor fietsers zijn de hekjes onneembare obstakels.

    GroenLinks Soest
  • Alleen wandelaars mogen nog gebruik maken van het pad.

    GroenLinks Soest

GroenLinks Soest stelt vragen over afsluiten fietspad

BAARN/SOEST De fractie van GroenLinks in de Soester gemeenteraad heeft haar college vragen gesteld over het afsluiten van het pad over landgoed Pijnenburg dat tientallen jaren heeft dienstgedaan als fietspad. Het pad werd vooral gebruikt door fietsverkeer tussen Soest en Lage Vuursche/Hilversum. Gevolg is dat fietsers nu kilometers moeten omrijden.

De redactie van de Baarnsche Courant heeft landgoedeigenaar Per Insinger eerder gevraagd naar de reden van de afsluiting. Hij noemde het verstoren van de natuur door fietsers en overlast door mountainbikers als redenen.

GroenLinks vraagt zich af of de gemeente Soest op de hoogte is gebracht van het voor fietsers afsluiten van de juist voor fietsers uit Soest zeer bruikbare route richting Lage Vuursche en Hilversum over landgoed Pijnenborg in het verlengde van de Wieksloterweg. De partij merkt op dat de afsluiting het stimuleren van fietsverkeer van en naar Soest niet ten goede komt. Daarnaast wil GroenLinks weten welke maatregelen het college neemt om te voorkomen dat nietsvermoedende fietsers nu de door bovengenoemde afsluiting vruchteloos gemaakte oversteek van de N234 maken om weer om te moeten keren voor dezelfde oversteek terug.

De gemeente Baarn, waarop het pad ligt, is gevraagd naar een reactie. ,,Het fietspad op landgoed Pijnenburg is afgesloten door de eigenaar zelf. We begrijpen dat het voor veel mensen een belangrijke verbinding is. Daarom gaan we op korte termijn met de eigenaar in gesprek", meldt een woordvoerder. Intussen is er een concreet plan voor een fietspad tussen de Koningsweg in Soest en de Hilversumsestraatweg in Baarn. Het doel is om de verbinding tussen Soest en Hilversum te verbeteren. Dit fietspad wordt toegevoegd aan het bestaande netwerk. Dit fietspad staat echter los van het afgesloten pad. Fietsers naar en vanaf Lage Vuursche hebben hier ook niet veel aan.