• Charlotte Vogel

Goede doelenkerstactie winkeliers Floraplein

BAARN De winkeliers aan het Floraplein in de Laanstraat zijn een goede doelenkerstactie gestart. Op het plein staat een rotan kerstboom. Winkelend publiek kan bij de deelnemende ondernemers voor € 2,50 een strikje kopen en dat in de boom hangen. De opbrengst van de actie is bestemd voor de Voedselbank in Baarn.

Charlotte Vogel van The Gold Xperience is één van de initiatiefnemers. ,,We hebben als Florapleinwinkeliers de koppen bij elkaar gestoken en gebrainstormd over wat we zouden doen voor de kerst. We hebben versiering buiten overwogen, maar kwamen op een goede doelenactie. Kerstballen vonden we onhandig, daarom hebben we gekozen voor strikjes. Want met kerst heeft iedereen die het goed heeft, het ook goed. Maar als je het minder goed hebt, heb je het nakijken", legt Charlotte de keuze voor de Voedselbank uit.

Elke winkelier die strikjes verkoopt, is te herkennen aan een poster voor het raam. Dit zijn Kiddie kinderschoenen, Boomer fashion, The Gold Xperience, restaurant Uniek, Lincherie en BeOne mode. ,,De andere winkeliers hebben gedoneerd, dat heeft ook Coöperatie Centrum Baarn gedaan."

De actie loopt tot vlak voor kerst. De winkeliers hopen 500 euro op te halen. De eerste honderd euro is al opgehaald. ,,De actie is nu eigenlijk al een succes. Volgens jaar zullen we hem waarschijnlijk wel herhalen met een ander goed doel.