• Het was woensdagochtend een vrolijke drukte op het plein van St. Aloysius.

    Peter Giele

Fit 3.0-project Aloysiusschool feestelijk afgesloten

BAARN  Woensdagochtend 22 mei was het weer een vrolijke drukte op het schoolplein van de Aloysiusschool: met alle kinderen, leerkrachten, ouders, wethouder onderwijs Theo Stroo, ropeskippingcoach Eric Herber en Fitschoolcoach/jeugdsportcoördinator Irene de Jong werd het Fit 3.0-project gezamenlijk feestelijk afgesloten.

De afgelopen twee maanden zijn alle kinderen en leerkrachten weer enthousiast en actief in de weer geweest met diverse thema's en workshops om gezond en fit te worden/blijven. Het Fit-project was dit keer voorbereid door Irene, directeur Bettie van Noorloos en ouder Rian Boot waarna er een mooi divers pakket aan workshops is gegeven door Fit-coaches Pascal, Justin, Frank, Rubin, Anne en Nancy en daarnaast nog door Eric en Rian.

De rode draad was weer ropeskipping/touwtjespringen samen met "Marathon Kids". Dit keer liepen de kinderen twee maal per week rondjes om het schoolgebouw en lag de nadruk niet zozeer op het behalen van de "marathon" maar meer nog op het samen met plezier buiten bewegen/actief bezig zijn. Daarnaast waren er nog de volgende workshops: Energizers in de klas, Pleinsport, Kleutergym, Gezonde Leefstijl, Borging en een gezondheidsbattle tussen ouder en kind.

De afsluiting begon met een aantal verschillende sprongen en trucs met het springtouw onder de bezielende leiding van Eric. Al gauw stond het plein dan ook vol met springende mensen, zowel groot als klein! Daarna heette Irene wethouder Stroo van harte welkom. Samen deelden zij al een mooi Fit 3.0-certificaat uit aan 12 kinderen (uit elke groep 1) die zich extra hadden ingezet en/of erg enthousiast hadden meegelopen. Natuurlijk kregen alle kinderen later op de dag ook een eigen certificaat. Nadat het gejuich verstomd was mocht iedereen weer lekker springen met Eric en was het daarna tijd voor het slotnummer: een springwedstrijd tussen de wethouder, directeur, twee leerkrachten en drie leerlingen. Wie was er het meest fit na het project? Het werd een flinke krachtmeting want er werd goed en lang doorgesprongen maar uiteindelijk won toch 1 van de leerlingen: geweldig!

De vrolijke bijeenkomst werd afgesloten met een dankwoordje van Irene. De kinderen mochten vervolgens naar de klas waar ze werden getrakteerd met een lekker stuk fruit.

Irene de Jong: ,,Ik ben weer enorm trots op de grote inzet en het enthousiasme waarmee iedereen op de Aloysius bezig is geweest met het Fit-project: het leeft echt op school! Elke keer wanneer ik langskom zijn er kinderen die enthousiast willen laten zien welk kunstje ze nu weer kunnen met touwtjespringen of vertellen wat ze voor gezonde dingen hebben gegeten of gedaan……erg leuk! Het is altijd een feestje om een Fit-project te begeleiden op een school en hier op de Aloysius is het extra bijzonder omdat het een doorlopend succes is…… volgend schooljaar komt er dan ook zeker weer een vervolg!"

..