Van Morrison en De Dijk op Royal Park Live

BAARN Van Morrison geeft op zaterdag 11 juli een concert op Paleis Soestdijk, met Douwe Bob als special guest. Op zaterdag 4 juli staan De Dijk, Van Dik Hout en Paul de Munnik op het podium van Royal Park Live. De kaartverkoop voor beide shows start maandag 27 januari om 10:00 uur via www.royalparklive.nl.

De 71-jarige Noord-Ierse zanger Van Morrison is bekend van hits als 'Brown Eyed Girl', 'Have I Told You Lately (that I love you)' en 'Moondance'. Hij gaf eerder concerten in de Ziggo Dome, Heineken Music Hallen en stond op het North Sea Jazz festival. Afgelopen jaar bracht Van Morrison nog het succesvolle nieuwe album 'Three Chords and the Truth' uit.

De Dijk is al sinds de jaren '80 een van Nederlands' meest succesvolle bands. De band met voorman Huub van der Lubbe combineert soul, pop en blues tot een eigen geluid. Ze scoorden tientallen hits als "Als Ze Er Niet Is", "Ik Kan Het Niet Alleen" en "Dansen Op De Vulkaan." In hun carrière stonden ze op alle grote festivals, gaven ze een eigen concert in Rotterdam Ahoy en brachten ze een plaat uit met Solomon Burke. Samen met Van Dik Hout en Paul de Munnik staat de paleistuin 4 juli in het teken van de beste Nederpop.

Royal Park Live vindt plaats op het landgoed van Paleis Soestdijk. Het is het vijfde jaar op rij dat er een concertserie plaatsvindt op het paleis. In voorgaande jaren gaven ondermeer Sting, Jack Johnson, Gregory Porter, Elvis Costello, Damien Rice, Counting Crows, BLØF, Racoon en Anouk uitverkochte concerten. Bezoekers kunnen het concert combineren met een paleisbezoek. De koninklijke residentie Paleis Soestdijk stamt uit 1674 en is onder andere bewoond geweest door Koning Willem II en tot en met 2004 door Prins Bernhard en Prinses Juliana.