• Voor Surinaamse sateh kun je zondag terecht bij stichting Sandesh.

    Stichting Sandesh

Stichting Sandesh met Inproba op Vorstelijk Proeven

BAARN Na het doorslaande succes van verleden jaar heeft de stichting Sandesh (bekend van het jaarlijkse Alltogether festival), op uitdrukkelijk verzoek van de organisatie, besloten om ook dit jaar haar overheerlijke surinaamse sateh te gaan verkopen op het Vorstelijk Proeven evenement.

Uniek is de samenwerking die de stichting is aangegaan met het Baarnse bedrijf Inproba, bekend van zijn Oosterse producten.

Verleden jaar was er een voorzichtige start, maar dit jaar wordt de samenwerking geïntensiveerd.

Volgens voorzitter Shridath Bhola van de stichting Sandesh: ,,Inproba wil niet alleen maar de beste producten maken. Ze willen dat deze op een verantwoorde wijze worden geproduceerd, duurzaam, veilig en met het hart voor het milieu. Dat uitgangspunt is voor ons heel belangrijk, want ook wij zijn als stichting continu bezig om te innoveren op duurzaamheid. Hun producten zijn een uitstekende basis voor onze sateh, maar uiteraard doen wij er nog wat geheime Surinaamse kruiden bij om zo het 'thuisgevoel' te krijgen", lacht Bhola.

Natuurlijk wordt de sateh geserveerd in volledig composteerbare serveerbakjes en bestek. Ook zal de stichting weer met een serie uitgelezen wijnen komen die zorgvuldig zijn geselecteerd in Frankrijk. Ed Hut, een van de vrijwilligers van de stichting Sandesh, verblijft regelmatig in dit wijnland en heeft via zijn vele contacten een mooi pallet meegenomen naar Baarn.

Stichting Sandesh hoopt vele Baarnaars tijdens het evenement Vorstelijk Proeven, 29 september, tussen 12.00 uur en 17.00 uur te ontmoeten bij haar stand op de hoek van de Parkstraat/Laanstraat.