• In Eemnes genoten de ouderen van een high tea.

    Monique Stam-Hooft

Er op uit, vitamine voor ouderen

BAARN Stichting Ouderwets Genieten is al jaren actief in Baarn. Organiseert regelmatig kleinschalige ouderenactiviteiten. Haar doelstelling is vooral om ouderen in beweging te houden. Met 'De Ontmoeterij' kwam er een dagbesteding, vonden er diverse eetprojecten plaats en op dit moment richt de stichting zich weer meer op kleinschalige ontmoetingsuitjes.

Monique Stam-Hooft, het gezicht achter deze sociale projecten, hoort regelmatig van ouderen dat alles niet meer zo van zelfsprekend is. "Het sociale netwerk wordt minder, er komen met de jaren wat lichamelijke gebreken en om er alleen op uit te gaan, is echt een drempel. Natuurlijk is er voldoende aanbod, maar vaak grote groepen en veelal de standaard uitstapjes. Onze dagtochten zijn daarom zeer kleinschalig, persoonlijk en verrassend qua locatie keuzes", aldus Stam. Naast geringe deelnamekosten (omdat iedereen mee moet kunnen gaan) is de stichting wel afhankelijk van donaties. Zeker omdat het zo kleinschalig is en ook een professionele begeleiding die vaak meegaat. Het ouderenfonds PCOB in Baarn maakte het onlangs nog mogelijk om ouderen enkele onvergetelijke dagen te bezorgen. Een twaalftal ouderen genoot van een historisch tochtje uit naar Huizen. Met een professionele gids werd er gewandeld in het oude dorp, het museum bezocht en klederdracht geshowd uit die tijd. Zoals gewoonlijk inclusief een uitgebreide lunch. Later die maand een bijzondere high tea in de kas van de Theetuin in Eemnes.
De volgende kleinschalige tochten staan alweer gepland. Een historische tocht naar Harderwijk, inclusief lunch, boulevard wandeling met museumbezoek. En een Vechtse Boottocht met een unieke lunch bij een Imker in de Tuin.
Opgeven en nadere informatie kan via 0627074222 of info@stichtingouderwetsgenieten.nl.