• De start van het bedrijvenregister met de besturen van de ondernemersverenigingen.

    Baarnsche Courant

Eindelijk bedrijvenregister voor Baarn

BAARN Een up-to-date overzicht van de ondernemers in de gemeente Baarn. Het officiële bedrijvenregister is sinds gisteren online. Via de website pobbaarn.nl is hij het snelst te vinden.


POB staat voor Platform Ondernemend Baarn. De koepel waar verschillende ondernemersverenigingen onder hangen. Trots dat het nu eindelijk gelukt is om alle ondernemers bij elkaar te brengen, was er gistermiddag een feestelijk moment tijdens de vergadering van het POB in het gemeentehuis.

De ruim drieduizend (!) ondernemers in het dorp zijn vanaf nu gemakkelijk vinden, waardoor samenwerking en business-to-business tussen de lokale ondernemers wordt gestimuleerd. Hiernaast geeft het bedrijvenregister een goed beeld van de expertise die aanwezig is in de gemeente.

De gemeente Baarn wil het register gebruiken als hulpmiddel bij de aanbestedingen. Wethouder Erwin Jansma is in zijn nopjes met het initiatief. ,,Eindelijk iets echt concreets. Je kunt met zoektermen werken en iedereen die een Kamer van Koophandel nummer heeft staat er automatisch in."

Leden van de verschillende ondernemersverenigingen kunnen de gegevens aanvullen met een foto en een verwijzing naar de website. Niet-leden moeten daar extra voor betalen. De site wordt gemaakt en beheerd door David van Diepen met zijn bedrijf webheld.nl. Hij vestigde zich vorig jaar in Baarn.

Dit artikel is door verslaggever Eugene Leenders speciaal geschreven voor de Baarnsche Courant van vandaag. 

Verder vandaag in de Baarnsche Courant:

- Stratenmakers Laanplein werken door ondanks hitteplan

- Buitenmodderdag voor alle Baarnse kinderen

- App Vorstelijk Baarn uit de lucht

- Erop of eronder voor cultureel centrum in Arcade

- Sint Elisabethkapel in de verkoop

- Cantonspark als inspiratiebron voor sieraden

- Midsummer Celebration wordt een echt Baarns feestje

- Rubriek 'Op de stoep van Soestdijk' over hoffotograaf Herman van Dam

- Zakelijk nieuws: kluisjes bij Nijhof en koffie bij Boot

- Cultuur met uittips voor Baarn, Soest en Amersfoort

- Sport

Leest u graag over wat er in Baarn gebeurt en vindt u het belangrijk dat uw dorp eigen nieuwsmedia behoudt? Neem dan een papieren en/of digitaal abonnement op de Baarnsche Courant. Kijk op deze website, mail naar abonneeservice@bdu.nl of bel naar 0342 494911.