• afbeelding

Eeuwfeest Het Baarnsch Lyceum met grote reünie

BAARN Wat in 1919 als een particulier initiatief begon, is uitgegroeid tot een bloeiende school: Het Baarnsch Lyceum, dat dit schooljaar in het gebouw aan de Torenlaan zijn honderdjarig bestaan viert.

Het bereiken van deze mijlpaal is een unieke gebeurtenis, die de school allesbehalve onopgemerkt voorbij willen laten gaan. Door het gehele schooljaar 2018/2019 zijn er diverse feestelijke activiteiten. Daarnaast organiseert de een speciale commissie van Het Baarnsch Lyceum op zaterdag 13 april 2019 alle oud-leerlingen en medewerkers een grote reünie!

Die zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur staan de deuren open voor oud-leerlingen en (oud-)medewerkers om het 100 jarig bestaan samen te vieren. Het definitieve programma voor deze dag zal eind maart op de website worden gepubliceerd.

Aanmelden voor de reünie kan via de website www.hetbaarnschlyceum.nl. Voor de reünie zijn er twee soorten tickets beschikbaar: een dagticket (11.00-17.00 uur) en een middagticket (14.00-17.00 uur).

In 2004 is het jubileumboek 'Als de morgenglans' verschenen, dat onder de bezielende leiding van oud-docent Frits Booij tot stand is gekomen.

Er komt een heruitgave van dit boek. In de update zal de periode 2004-2019 aan de orde komen. Daarnaast zullen bepaalde passages worden herzien, omdat er nieuwe informatie beschikbaar is. Sjoerd Hekking, oud-docent en archivaris, Frits Booij, oud-docent Nederlands, en Henk van Ommen, rector, hebben de nieuwe editie onder handen.