• De Royal Run trekt al vijf jaar veel deelnemers.

    Paleis Soestdijk

Eerste lustrum Royal Run

BAARN Ondanks de verkoop van het paleis eind vorig jaar gaat de Royal Run gewoon door. De nieuwe eigenaar heeft de Royal Run met enthousiasme weer in haar programma opgenomen. Zondag 26 augustus is het weer zover: het jaarlijkse hardloopfeest door het park en het bos van paleis. Het uitgestrekte bos achter het paleis dat dan weer speciaal voor de lopers wordt geopend. Dit jaar voor de vijfde keer.

Voor alle deelnemers die de afgelopen vier jaar hebben meegelopen en ook nu weer van de partij zijn, is een speciale Koninklijke Lustrum sjerp ontworpen, die zij krijgen omgehangen door een van de aanwezige hofdames en lakeien.

De Royal Run is traditioneel een feest voor jong en oud. Dit jaar is de jongste deelnemer 3 jaar en de oudste 81 jaar. Het gaat niet om de snelste tijd maar om na afloop, welke afstand je ook loopt, de Koninklijke medaille in ontvangst te nemen. En daarna onder het genot van een drankje en een hapje in het park van het paleis na te genieten van je eigen prestatie.
De Stadskanonniers uit Amersfoort zorgen ieder jaar weer voor het startschot van de vier verschillende starts.

De kinderen die deelnemen aan de Kids Run, worden zoals altijd weggeschoten door Burgemeester Röell van Baarn, die ook weer met twee van zijn wethouders meeloopt. Maar ook de directeur van het paleis Floris de Gelder is erbij en zal een startschot lossen.

De online inschrijving sluit 9 augustus, maar daarna zijn er nog losse startnummers te koop bij de winkels van Run2Day in Hilversum, Amersfoort en Almere. In Baarn kan dat nog tot eind deze maand bij Kiddie Kinderschoenen.