• De Dijk

De Dijk 5 juli bij Paleis Soestdijk

BAARN - De Dijk is toegevoegd aan het programma van Royal Park Live. Op donderdag 5 juli geeft de band een concert op Paleis Soestdijk, de dag waarop ook Elvis Costello geprogrammeerd staat. De kaartverkoop van het concert is inmiddels gestart via www.royalparklive.nl. Voor de Royal Park Live concertreeks werden eerder Sting, Jack Johnson en The Analogues aangekondigd.

De Dijk is al sinds de jaren '80 een van Nederlands' meest succesvolle bands. De band met voorman Huub van der Lubbe combineert soul, pop en blues tot een eigen geluid. Ze scoorden tientallen hits als 'Als Ze Er Niet Is', 'Ik Kan Het Niet Alleen' en 'Dansen Op De Vulkaan'. In hun carrière stonden ze op alle grote festivals, gaven ze een eigen concert in Rotterdam Ahoy en brachten ze een plaat uit met Solomon Burke.

Naast het concert van De Dijk geeft Elvis Costello een show op het podium van Royal Park Live. Elvis Costello bracht in zijn omvangrijke carrière van veertig jaar meer dan 32 studio-albums uit. Bekende hits van de Engelsman zijn 'She', 'Good Year For The Roses' en 'Oliver's army'. Eerder stond Elvis Costello op North Sea Jazz en in een uitverkochte Carré. Samen met zijn vaste begeleidingsband The Imposters speelt hij op 5 juli zijn grootste hits.

Royal Park Live vindt plaats op het landgoed van Paleis Soestdijk. Het is het derde jaar op rij dat er een concertserie plaatsvindt in het paleis. Voor de concertreeks in 2018 werden eerder concerten van Sting en Jack Johnson aangekondigd welke inmiddels zijn uitverkocht. In voorgaande jaren gaven ondermeer Van Morrison, Damien Rice, Counting Crows, BLØF en Racoon uitverkochte concerten. Bezoekers kunnen het concert combineren met een picknick in de paleistuin of een paleisbezoek.