• Mario van koffie Boot brengt een heerlijk vers kopje koffie.

    Baarnsche Courant

Boot eerste in Misset Horeca Koffie Top 100

BAARN Tijdens de uitreiking van de Misset Horeca Koffie Top 100 (2018) heeft Boot Koffie de eerste prijs in ontvangst mogen nemen. Deze test bezoekt horecazaken door heel Nederland en onderwerpt hen aan een gedegen onderzoek, waarbij smaak, techniek, beleving, presentatie, entourage en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. De Top 8 is een tweede keer bezocht door de hoofdjury, om een uiteindelijk oordeel te vellen.

"Boot Koffie heeft 45 jaar kennis en ervaring in het branden van de allermooiste koffies vanuit de hele wereld. Daarbij heeft Boot Koffie altijd gezorgd dat de koffieboeren de juiste kennis hebben om de meest rijpe koffiebessen te plukken en op locatie te testen. Uit deze intensieve samenwerking zijn niet alleen prachtige koffies ontstaan, maar ook levenslange vriendschappen. De familie Hartmann (eigenaar van de Hartmann plantage) is 23 juni bij ons langs geweest om meer dan 20 jaar vriendschap en samenwerking met ons te vieren. Hun koffie hebben wij dan ook geschonken tijdens de Misset koffietest. Zonder de passie en het harde werk van deze boeren zouden wij niet de Misset Horeca Koffie Top 100 kunnen winnen", aldus Jochem Boot.

Naast de nummer 1 heeft Boot Koffie nóg een top 10 nominatie. "Talud9 die vorig jaar de nummer 2 was geworden met onze koffie is dit jaar geëindigd op de 6e plaats. Wij zijn supertrots dat zij onze koffie met zoveel liefde en passie weten te bereiden. Gefeliciteerd Wouter Verwer! Sinds 1973 streeft Boot Koffie samen met de koffieboer naar pure, excellente kwaliteitskoffie. Onze koffie heeft een verhaal en dat proef je!", aldus Boot.