• Ravensburger
  • Ravensbuger

BDU-lezersactie: Maak kans op bordpestspel Cool Runnings

Met het nieuwe bord- én pestspel Cool Runnings van Ravensburger speel je de coolste wedstrijd aller tijden! Spelers moeten namelijk met een ijsblokje de finish bereiken. Maar pas op! Wie smelt, verliest! Voordat je het weet, is je ijsblokje gehalveerd tot een wazig klontje. Niet omdat het zo warm is, maar omdat tegenstanders een aanval op je ijsblokje mogen doen. IJsblokjes houden namelijk niet van hete adem, strooizout, een wrijvende duim, warme handen of een badje met lauw water. Voor meer informatie kijk je op www.ravensburger.nl.

BDU-lezersactie
Onder de e-mailnieuwsbrieflezers worden 10 Cool Runnings van Ravensburger verloot. Volg hiervoor de stappen 1 en 2. 

Stap 1:
Klik hier om u in te schrijven voor de gratis e-mailnieuwsbrief >>

Stap 2:
Vul hier uw gegevens in om kans te maken op een het nieuwe bord- én pestspel Cool Runnings van Ravensburger >> 

De winnaars worden maandag 1 juli 2019 getrokken. Deze krijgen persoonlijk bericht.

N.B.: Alleen geregistreerde nieuwsbriefabonnees maken kans op het nieuwe bord- én pestspel Cool Runnings van Ravensburger.

Het nieuwe bord- én pestspel Cool Runnings

Met het nieuwe bord- én pestspel Cool Runnings van Ravensburger speel je de coolste wedstrijd aller tijden! Spelers moeten namelijk met een ijsblokje de finish bereiken. Maar pas op! Wie smelt, verliest! Voordat je het weet, is je ijsblokje gehalveerd tot een wazig klontje. Niet omdat het zo warm is, maar omdat tegenstanders een aanval op je ijsblokje mogen doen. IJsblokjes houden namelijk niet van hete adem, strooizout, een wrijvende duim, warme handen of een badje met lauw water.

Wie overleeft de aanvallen in de hitte van de strijd?
Ga je Cool Runnings spelen, dan maak je van de waterbestendige spelbordstukken allereerst een speelveld. Iedere speler heeft een eigen speelfiguur (een plastic bakje met een echt ijsblokje) en begint het spel met vier handkaarten (die uiteraard ook tegen een paar waterdruppels kunnen). Op een handkaart staan twee acties. Op de bovenste helft van de kaart zie je een afbeelding van een aanval waarmee je het ijsblokje van je tegenstander laat smelten. Op de onderste helft staat het getal dat aangeeft hoeveel stappen je je eigen speelfiguur óf die van ander voor- of achteruit mag zetten op het speelbord. Maar waar kies je voor en wat is tactisch?

Tactische keuzes maken
Cool Runnings is een hilarisch actiespel waarbij spelers steeds weer voor tactische keuzes komen te staan. Daarbij zorgt het smelten van de speelstukken voor spanning, ludieke stress en heel veel speelplezier. Kies je ervoor om een kaart als beweging uit te spelen? Sommige velden op het speelbord leveren een bonusbeweging op (voor- of achterwaarts), lavavelden activeren een niet af te weren aanval en ijsvelden zijn een veilige rustplaats. In plaats van bewegen kun je ook kiezen voor één van de zeven ijsonvriendelijke aanvallen, van een beetje zout over het ijsblokje strooien tot tien tellen lang het ijsblokje van je tegenstander in je vuist verstoppen. Gelukkig is een aanval af te weren door een kaart met dezelfde afbeelding te spelen. Dan mag een andere speler de aanval, waarbij het ijsblokje zichtbaar smelt, ondergaan (tenzij hij of zij ook een kaart met dezelfde afbeelding heeft). Maar… uiteindelijk is er altijd wel iemand de pineut! Je wint het spel door jouw ijsblokje als eerste over de finish te brengen of door de ijsblokjes van je tegenstander(s) te laten smelten.

Zomers spel
Cool Runnings neem je gemakkelijk mee op vakantie, naar de camping bijvoorbeeld. Het spelbord en alle overige onderdelen zijn 'waterproof'. Het enige dat je nodig hebt, zijn ijsklontjes uit de diepvries, een beetje zout en een kommetje met lauw water! Speel je Cool Runnings op een warme zomerdag buiten, dan is de zon een extra aanvaller. Leg dan, afhankelijk van de temperatuur, minder spelbordstukken neer zodat je een kleiner speelveld creëert. 

Prijs en verkrijgbaarheid
Cool Runnings, voor 2 – 4 spelers vanaf 8 jaar, is zowel online als bij speelgoedwinkels te koop voor een consumentenprijs van € 24,99. Voor meer informatie kijk je op ravensburger.nl. Klik voor een leuk filmpje over Cool Runnings.