• Christine Schut

BakkerBaarn weg, maar Baarnsche Courant blijft

BAARN BakkerBaarn, tot 1 januari jongstleden uitgever van deze krant, mag dan vertrekken uit Baarn, de Baarnsche Courant blijft. Sinds de overname door de Barneveldse uitgeverij BDU is er het een en ander veranderd. Formaat en vormgeving zijn de opvallendste wijzigingen. En het feit dat Baarnsche Courant (abonneetitel) en Baarns Weekblad (huis-aan-huisblad) dezelfde eigenaar en uitstraling hebben.

Maar ook redactioneel is het een en ander veranderd, dat zal met ingang van 1 september vaste vorm krijgen. Martin Hoogendoorn, al 38 jaar het vertrouwde aanspreekpunt, zal de verslaggeving voor zijn rekening nemen. Hij is de hele week in Baarn te vinden op zoek naar nieuws. Christine Schut is verantwoordelijk voor de eind- en bureauredactie. Vier dagen per week werkt zij vanuit standplaats Barneveld. Op woensdag vanuit de Laanstraat. Daarnaast zijn er de correspondenten, te weten Eugene Leenders, Ilse van der Stoep, Hans Veltmeijer en Suzanne Vink die artikelen en reportages verzorgen voor de BC. Wie het leuk vindt als correspondent, tegen onkostenvergoeding, mee te werken aan de Baarnsche Courant, kan zich aanmelden. Daarmee kan een bijdrage worden geleverd aan het verder ontwikkelen van dit nieuwsblad tot modern contenthuis.

E-MAIL Alle inwoners van Baarn blijven uiteraard van harte welkom om kopij in te sturen voor hun krant. De Baarnsche Courant wil een krant voor en door Baarnaars zijn. Dat kan door een persbericht te publiceren op www.baarnschecourant.nl door te klikken op 'Deel je nieuws', maar ook door te mailen naar baarnschecourant@bdu.nl (het oude mailadres is vervallen).