• De kunstenares Geraldine Sleeswijk-Bartlett.

    Kunstenares

Baarnse kunstenares op Lathyrus Festival

BAARN Tijdens het Lathyrus Festival op 5, 6 en 7 juli bij Hoeve Ravenstein in Baarn, kunnen bezoekers kennismaken met het werk van de Baarnse kunstenares Geraldine Sleeswijk-Bartlett.

Geraldine Sleeswijk-Bartlett volgde haar kunstopleiding aan de Twickenham School of Arts in het Verenigd Koninkrijk. Zij woont sinds 1960 in Nederland. Met grote liefde en passie voor de natuur en voor alles wat groeit en bloeit, schildert de Baarnse kunstenares in de botanische traditie bloemen, schelpen, vlinders en vogels en alles wat haar fascineert in de natuur om haar heen. En uiteraard ontbreekt de Lathyrus niet in haar oeuvre.

Tijdens het Lathyrus Festival kunnen bezoekers kennismaken met de kunstenares en met haar aquarel-werken. Ook is men in de gelegenheid Limited Edition prints en ansichtkaarten met het werk van haar aan te schaffen.

Voor meer informatie: Facebook: geraldine.sleeswijk of kijk www.hoeveravenstein.nl.

FESTIVAL Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein is opnieuw in de race voor de mooiste Lathyrus van Nederland. Vier jaar op rij won Hoeve Ravenstein, onder aansturing van tuinman Henk Rechterschot, de eerste prijs op de tentoonstelling. Ter ere van de bloem organiseert de familie Tupker ook dit jaar weer het 'Lathyrus Festival' op de boerderij.

Op donderdagochtend 5 juli het festival om 11.00 uur feestelijk geopend worden door burgemeester Röell van Baarn. Vanaf donderdag 5 juli tot en met zaterdag 7 juli kunnen bloemen- en moestuinliefhebbers het hart ophalen op het erf van Hoeve Ravenstein. In het Boerderijlokaal is een bijzondere expositie te vinden. De winnende bloemen van de Nationale tentoonstelling zullen hier worden gepresenteerd.Hiernaast verzorgt Volkstuin Vereniging 'Ons genot' uit Utrecht in samenwerking met Hoeve Ravenstein een Lathyrus tentoonstelling met als thema 'Lathyrus op de Boerderij'.
Jan Tupker van Hoeve Ravenstein vertelt: "De Lathyrus bloem is erg geliefd in de omgeving van Baarn. Dit komt mede door voorliefde voor de bloem van toenmalig Koningin Juliana en de uitbundige tentoonstellingen die op Paleis Soestdijk werden gehouden. Vijf jaar geleden haalden ik (als boer van Hoeve Ravenstein en oud medewerker van Paleis Soestdijk) in samenwerking met Henk Rechtschot (tuinman Paleis Soestdijk) de bloem naar Hoeve Ravenstein. Hier wordt zij sindsdien jaarlijks gekweekt in onze moestuin."

Naast het bezichtigen van de tentoonstelling kunnen bezoekers in de groente-, kruiden- en bloementuin van Hoeve Ravenstein de vele varianten van de Lathyrussen en andere bloemen bewonderen. Enkele soorten bloemen staan al ver genoeg in bloei om door de bezoekers geplukt te kunnen worden (zolang de voorraad strekt) In het Boerderijlokaal zal een presentatie worden afgespeeld over het proces wat schuil gaat achter het kweken van de winnende bloem. Alle fijne kneepjes van het vak worden hierbij meegenomen.

De openingstijden van het festival zijn: donderdag 5 juli vanaf 11.00 tot en met 17.00 uur. Vrijdag 6 juli en zaterdag 7 juli vanaf 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan gratis op het erf van Hoeve Ravenstein. De toegang is gratis.