• Het team dat Baarn vertegenwoordigt bij de Regioquiz.

    Chris van Beek

Baarnse Koningsdag start bij Paleis Soestdijk

BAARN Dit jaar wordt een speciale Koningsdag voor Baarn en Lage Vuursche. Koning Willem-Alexander viert namelijk samen met zijn familie Koningsdag in Amersfoort en de gemeente Baarn is daar uiteraard bij. Samen met de andere gemeenten in de regio Amersfoort doet een team van inwoners mee aan een spetterende Regioquiz. Dat zien we terug in het Baarnse programma.

We zwaaien TeamWijBaarn uit vanaf Paleis Soestdijk. Daar kunnen inwoners van Baarn en Lage Vuursche bloemen neerleggen op het bordes van het paleis. Een knipoog naar de bekende defilés waarvan de laatste alweer veertig jaar leden plaatsvond. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door de muzikanten van Muziekvereniging Crescendo, de Eemzangers, het Baarnsch Mannenkoor, Concertkoor Baarn en Dameskoor Enjoy.

Daarnaast bieden lokale ondernemers versnaperingen aan zoals koffie (Boot Koffie), tompoezen (Banketbakkerij Hendricksen) en Grande Orange (Mitra). De nationale viering van Koningsdag is live te volgen op grote schermen vanaf de Brink in Baarn en bij het dorpshuis in Lage Vuursche.

Programma

8.30-9.00 uur: Inloop

9.00 uur: Start defilé met muziek door muziekvereniging Crescendo en de Eemzangers, het Baarnsch Mannenkoor, Concertkoor Baarn en Dameskoor Enjoy.

9.15 uur: Teamleden van het Baarnse team worden voorgesteld aan het publiek. En worden door burgemeester Mark Röell weggeschoten naar Amersfoort.

9.45 uur: Einde programma. Aanwezigen kunnen Koningsdag verder vieren in het centrum van Baarn en Lage Vuursche.

Advies is om met de fiets naar Paleis Soestdijk te komen.

In de Baarnsche Courant van vandaag, woensdag 17 april, stellen we alle teamleden aan u voor.