• Gemeente Baarn

Baarnse Energiecoaches gaan goed opgeleid aan de slag

BAARN De Baarnse Energiecoaches zijn klaar met hun opleiding. Ze kunnen nu aan de slag om andere Baarnaars te adviseren over energiebesparing thuis. Besparen is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor het wooncomfort én de portemonnee. Op 9 juli hadden de Energiecoaches hun laatste opleidingsdag. Afgelopen maanden hebben ze veel geleerd over bijvoorbeeld isolatie en zonnepanelen, maar ook over adviseren en communicatie.

Het opleiden van de Energiecoaches is een samenwerking van Uitvoeringsorganisatie BBS met de gemeenten Baarn, Bunschoten, Soest en Woudenberg. De inhoud van de opleiding is verzorgd door Milieu Centraal. Op 9 juli ontvingen de 15 deelnemers uit de vier gemeenten een certificaat uit handen van de Baarnse wethouder Theo Stroo (Energietransitie) en dus kunnen ze aan de slag als Energiecoach.

Interessant is ook dat enkele van de Energiecoaches werkzoekend zijn en met deze opleiding nuttige kennis en vaardigheden hebben opgedaan. Het project combineert zo twee doelen in één keer: het helpen van werkzoekenden met het vinden van een baan en het toewerken naar een klimaatneutrale gemeente in 2030. Samen met vier eerder opgeleide energiecoaches, heeft Baarn nu negen energiecoaches.

Energiebesparing is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor uw wooncomfort en portemonnee. Wilt u een gratis basisadvies bij u thuis ontvangen van een energiecoach? Neem dan contact op met EnergiekBaarn via contact@energiekbaarn.nl of telefoonnummer 035-666 8753 (Michiel Wind). Als lokale energiecoöperatie coördineert EnergiekBaarn de inzet van de Energiecoaches.