• Baarnsche Zoom.

    Baarnsche Courant

Baarnsche Zoom terug naar de tekentafel

BAARN D66 wil de plannen voor een nieuwe woonwijk langs de snelweg terugsturen naar de tekentafel. D66, die deel uitmaakt van de coalitie, is buitengewoon kritisch op VVD-wethouder Erwin Jansma.

In een radio-interview bij RTV Baarn neemt Jonker geen blad voor de mond. Hij spreekt van "Buitengewoon onprofessioneel. Zo zijn we niet getrouwd. Heel veel respect voor die meneer (Jansma red. Baarnsche Courant), maar hier kunnen we niet mee leven. De schetsen lijken wel door kleine kinderen gemaakt. Hier kunnen we als raad geen besluit over nemen." En ook: "Dit had veel beter gekund. Dit is niet zomaar een plan voor Baarn. Dit is belangrijk. Er is al zoveel commotie over geweest. Dan had je nu echt voor een goed doortimmerd plan moeten komen. Dit is echt niet het enige scenario dat mogelijk is. Dat gaat er bij mij niet in."
Woensdagavond debatteert de raad over de bouw van ruim woningen in de groenstrook parallel aan de snelweg A1. Volgens D66 staat ze niet alleen in de kritiek en zal de raad volgende week woensdag, wanneer de officiële besluiten worden genomen, nooit instemmen met het voorliggende plan.

Vandaag in de Baarnsche Courant meer over de Baarnsche Zoom en de afwegingen voor de Baarnse gemeenteraad.

Verder vandaag aandacht voor

- de omwonenden van het Laanplein die de overlast beu zijn 

- de tiende Veteranendag in Baarn 

- ruiters en mountainbikers die samen bospaden onderhouden 

- de bestrijding van de eikenprocessierups 

- de onzekere toekomst van Groei&Bloei

- de promotie van de voetballers van sv Baarn

- Hartekind Challenge 2019 bij Kasteel Groeneveld

- 'Klusvilla's aan Gerrit van der Veenlaan

- Hans van der Heide laat zijn licht schijnen over Vorstelijk Baarn

- De rubrieken Vandaag is morgen alweer gisteren, Baarnaars in het Buitenland en Baarnaars Verzamelen!

Wilt u of wil jij op de hoogte blijven van het nieuws in Baarn en/of vindt u of vind jij het belangrijk dat Baarn een eigen nieuwsmedium heeft en houdt, neem dan een (digitaal en/of papieren) abonnement. Aanmelden kan via deze website of door te mailen naar abonneeservice@bdu.nl.