• Henk Bouwmans met zijn boek Valkuilen voor wethouders.

    Baarnsche Courant

Baarn 'gevaarlijke gemeente' voor wethouders

BAARN Zestien jaar lang hield Henk Bouwmans alle wisselingen van wethouders mee. Een op de vijf wordt gedwongen om af te treden. Een op de vijf gaat vanwege een andere reden tussentijds weg. Bouwmans zette alle cijfers in zijn boek: Valkuilen voor wethouders en maakte een top tien van 'gevaarlijke gemeenten'. Baarn staat er bij.

Is Baarn echt een valkuil voor wethouders en waarom dan? Onderzoek Henk Bouwmans is voorzichtig. Hij heeft alle getallen op een rijtje gezet, maar dat is heel wat anders dan daaruit vergaande conclusies trekken. Daarmee moet je super voorzichtig zijn, vindt hij. Het is juist de drang van politicologen en bestuurskundigen om bij plotseling vertrek van een wethouders te spreken over een groeiend probleem. Dat wil de onderzoeker weerleggen. Bouwmans: ,,Zeker als er ergens een spraakmakende wethouder het veld moet ruimen, dan hoor je in de talkshows dat het vak van wethouder steeds ingewikkelder wordt en in deze tijd steeds moeilijker te vervullen is."

Het hele artikel kunt u lezen in de Baarnsche Courant van vrijdag 14 juni of via de e-paper op deze website. Voor een (digitaal) abonnement kunt u mailen naar abonneeservice@bdu.nl