• De minirun in 2017 op het terrein van Nieuwenoord.

    Suzanne Vink

Amerpoort-cliënten rijden mee in 35e Motorrun

BAARN Op zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018vindt voor de 35e keer de jaarlijkse Motorrun plaats. De motorrun is een initiatief van de Baarnse Motorrun Vereniging en is inmiddels een begrip in Nederland. Tijdens de ritten voor motoren met zijspan rijden zon 170 cliënten van Amerpoort uit de regio mee als passagier.

Meer dan tachtig zijspanrijders en trikers uit het hele land verzamelen zich vanaf zaterdagmiddag 12.00 uur rond het Cultureel Centrum op locatie Nieuwenoord in Baarn. Vanaf 14.00 uur rijden de motoren die al aanwezig zijn in groepen van 10 tot 15 motoren een minirun op het terrein van Nieuwenoord. Dit is speciaal voor cliënten die niet in staat zijn om aan de grote tochten op zondag mee te doen.

Op zondag om 10.30 uur vertrekt de stoet voor de eerste rondrit. In de ochtend rijdt de stoet onder andere doorSoest, Soestduinen, Woudenberg, Leusden (de Treek), Oud Leusden, Amersfoort en dan via Soestterug naar Baarn. De tweede tocht start om 13.30 uur en rijdt via Hilversum enLage Vuurschenaar Baarn.Na een korte pauze met een ijsje van één van de sponsoren rijdt de stoet via Eembrugge terug naar Nieuwenoord in Baarn. De motorrijders komen om ongeveer 16.00 uur aan.

De twee ritten op zondag worden begeleid door motoragenten en verkeersregelaars die, net als alle andere medewerkers aan de Motorrun, dit werk als vrijwilliger doen. Het evenement wordt bekostigd door particuliere sponsors.

Iedereen is van harte welkom om dit bijzondere evenement bij te wonen. Geschikte en mooie momenten om de cliënten uit te zwaaien zijn onder meer: de minirun op zaterdag vanaf 14.00 uur, het vertrek van de tocht op zondag vanaf Nieuwenoord om 10.30 uur of 13.30 uur en de aankomst om 16.00 uur.

De motorrun is een initiatief van de Baarnse Motorrun Vereniging. Tijdens de ritten voor motoren met zijspan rijden zo'n 170 cliënten van Amerpoort uit de regio mee als passagier van tientallen zijspanrijders en trikerijders. Wie langs de route wil zwaaien, de exacte route staat op www.motorrun.nl.