• Op de foto vlnr: Henk te Roller, Daphna Pimentel, Jeroen Klaphake (fietsboot Eemlijn Amersfoort), Carla Marcus, Paul van Vlijmen en Ronnie Weijers, Dylan van Ginkel, Aletta Zwollo en Matthijs Buisman (Klimbos Gooi en Eemland).In het het midden Carla Marcus van het Nationaal Militair Museum.

    ANWB

Zilveren award voor Klimbos Gooi-Eemland

BAARN/LAGE VUURSCHE Nationaal Militair Museum is het 'Leukste uitje van Utrecht'. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het 'Leukste uitje van Utrecht 2020'. Vertegenwoordigers van het uitje ontvingen vandaag de gouden award in eigen huis. De zilveren award ging naar Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche. De bronzen award was voor Fietsboot Eemlijn.


Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie en voor het 'Leukste uitje over de grens'. In totaal werden ruim 80.000 stemmen uitgebracht.


Het Nationaal Militair Museum scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2020. Een greep uit de reacties over de winnaar:


'Prachtig museum over de historie van de Krijgsmacht. Mooie afwisseling van statische objecten en interactieve mogelijkheden!'
'Onder de indruk van alles. Het gebouw, de omgeving, de opzet, de combinatie van multimedia en de hardware. Prachtig!'


De winnaars van 2020 in de provincie Utrecht:

Gouden award Nationaal Militair Museum in Soest
Zilveren award Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche
Bronzen award Fietsboot Eemlijn in Amersfoort


De ANWB organiseert de verkiezing van het 'Leukste uitje' voor de tiende keer. Kijk voor alle winnaars op www.anwb.nl/leuksteuitje


De verkiezing 'Leukste uitje 2020' is onderdeel van ANWB Eropuit. Elk jaar gaan ruim een miljoen leden eropuit met een ticket met ANWB ledenvoordeel om een leuke dag uit beleven. Land van ANWB biedt tevens tickets voor theatervoorstellingen, diverse verblijfsarrangementen en honderden wandel- en fietsroutes: kortom alles om er in Nederland op uit te gaan.