• Diana en Sharon in actie tijdens een vorige editie.

    Manege Zonneveld

Pas de deux festival bij Manege Zonneveld

BAARN Aankomende zaterdag houdt manege Zonneveld haar jaarlijkse Pas-de-deux-festival. Een pas de deux in de paardenwereld is een kür op muziek waarbij twee ruiters met hun paard, zoveel mogelijk synchroon of juist exact in spiegelbeeld allerlei figuren rondrijden. Op dit festival is het ook de bedoeling dat er een thema wordt uitgebeeld.

De creativiteit van de deelnemers wordt dan ook zeer op de proef gesteld. Een diversiteit aan thema's zal weer voorbij komen. In de vorige edities aanschouwden we onder andere Peter Pan, heksen, cowboys, Minions te paard, bruidsparen, Star Wars, disco enzovoorts. Wat ons dit jaar te wachten staat is nog een verrassing. De origineelst verklede ruiters die ook nog eens hun kür het beste tot uitvoer brengen, kunnen in de prijzen vallen. Het zal de jury vast niet gemakkelijk gemaakt worden.

Tijdens deze happening gaat ook een carrousel-groep hun kunsten vertonen. Met een 6-tal pony's wordt er op muziek een kür getoond waarbij de ruiters allerlei figuren rijden, soms als eén grote groep, maar ook  plotseling als kleine groepjes uit elkaar om dan weer naadloos in elkaar de 'ritsen'. En uiteraard alles in de gedachte van de bijbehorende muziek. Dit vergt een hoop training en geduld, want eenvoudig is het niet. Om te zien is het waanzinnig indrukwekkend.

Halverwege het programma zal het publiek worden getrakteerd op een professionele kür op muziek. Deze zal gereden worden door de Baarnse Charana Keijzer-Vermeer met haar Fries Jitske.

Voor het jongste publiek dat de aandacht niet zolang kan vast houden is er een springkussen in cowboy-stijl.

Een leuk evenement voor jong en oud.

Publiek is van harte welkom. Entree en parkeren zijn gratis. Aanvang is om 16.30 uur.

Meer info is te zien op www.manegezonneveld.nl.