• Marjolein van der Stoep organiseert vanaf februari een Kunst Krachttraining.

    Marjolein van der Stoep
  • Marjolein van der Stoep

Kunst Krachttraining in Baarn

BAARN Baarnse amateurkunstenaars met goede voornemens voor het nieuwe jaar worden op hun wenken bediend: onze voormalige plaatsgenoot en beeldend kunstenaar Marjolein van der Stoep organiseert vanaf februari een Kunst Krachttraining in de Speeldoos. In drie maanden tijd helpt zij amateurkunstenaars een grote sprong in hun ontwikkeling te maken: van 'gewoon leuke' kunst naar 'heel bijzondere' kunst.

Marjolein van der Stoep woonde een groot deel van haar leven in Baarn en verruilde pas onlangs haar wat krappe Baarnse huis voor een vrijstaand huis met enorm atelier op het Groningse platteland. Daar ontwikkelde ze haar Kunst Krachttraining. In deze Kunst Krachttraining leert de cursist grip te krijgen op de 'beeldende taal' en het creatieve proces, zodat hij of zij ideeën heel goed weet om te zetten in beelden en blij is met de eigen kunst. Van der Stoep geeft veel tips & tricks over hoe je als kunstenaar naar je eigen werk kunt kijken, zodat je in één oogopslag ziet hoe je je werk nog kunt verbeteren en wanneer het af is. Bovendien helpt ze haar cursisten met het ontwikkelen van meer lef en zelfvertrouwen in hun kunst, waardoor ze met nog meer plezier creatief bezig kunnen zijn.

In vier trainingsdagen doorloopt iedere cursist het hele creatieve proces naar een topwerkstuk, van idee tot eindproduct. Of de amateurkunstenaar twee- of driedimensionaal werkt maakt niet uit; elke beeldende techniek is welkom. Ook voor wie alleen in zijn vrije tijd met kunst bezig wil zijn, geen 'echte' kunstenaar wil worden maar wél wil groeien in de kunst, is dit een geschikte training.

De training wordt gehouden in het atelier van Theater de Speeldoos en is op vier donderdagen: 13 en 27 februari, 19 maart en 2 april 2020. Lees meer over de Kunst Krachttraining op www.kunstacademie-online.nl/aanbod. Voor meer informatie: marjoleinvanderstoep@gmail.com.