• Sinds afgelopen woensdag is het Klimbos Gooi en Eemland weer open.

    Casper Meenink

Klimbos open met nieuwe eigenaren

BAARN/LAGE VUURSCHE Sinds afgelopen woensdag is het Klimbos Gooi en Eemland aan de Hoge Vuurseweg weer open. De nieuwe eigenaren Ciaran Barsema en Roderick de Wolff hebben de tien routes aangepakt en verfraaid met onder meer een wasknijperbrug.

Ciaran Barsema kende de vorige eigenaren, die tien jaar het klimbos hebben gerund. Die vorige eigenaren liepen tegen de zestig, wilden het klimbos wel verkopen. In maart 2019 werden de eerste gesprekken gevoerd.Medio februari bereikten ze een akkoord. Ciaran kende Roderick van de middelbare school. Laatstgenoemde was vele jaren werkzaam in de bank wereld. Hij had er wel oren naar toen Ciaran hem vroeg in het Klimbos Gooi en Eemland deel te nemen. Een maand voor de Corona crisis los brak, was de overdracht, zei Ciaran.

Corona noodzaakte Cialan en Roderick zich de eerste weken op het achterstallig onderhoud en het mooier maken van de toeristische attractie te richten. Verdeeld over de vier locaties waren 20 personen actief. In het seizoen worden dat er 125. Na weken van thuiszitten en minder mogelijkheden om te bewegen door Corona kan iedereen nu zijn energie in het Klimbos kwijt.

Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd om de veiligheid van gasten en medewerkers te waarborgen. Ook wordt hiertoe nauw samengewerkt met de gemeente.

Ciaran Barsema en Rodrick de Wolff hadden de start van het klimseizoen anders voor zich gezien. ,,We waren in maart klaar om gasten te ontvangen maar moesten de opening door Corona helaas uitstellen.” Deze periode is door Klimbos Nederland echter goed benut. ,,We hebben de periode sinds maart gebruikt om onze klimbossen nog mooier te maken en onze medewerkers zijn er helemaal klaar voor om weer gasten specifiek voor het Klimbos Gooi en Eemland te ontvangen."