• De oude boer Jens wordt geconfronteerd met uithongering.

Film Før Frosten in Speeldoos

BAARN Terwijl de winter nadert op het platteland van de jaren 1850 in Denemarken, worden de oude boer Jens (gespeeld door de iconische Deense acteur Jesper Christensen) en zijn gezin geconfronteerd met uithongering. Elke dag weer verschijnt er minder eten op het bord. Door de barre omstandigheden en het vooruitzicht op weer een zware winter, moet Jens een ondraaglijke keuze maken. Vooral als een regenbui op een verkeerd moment de hele wintervoorraad hooi dreigt te verpesten.

Een aanbod van twee rijke Zweden om een deel van zijn land te kopen wijst hij af, maar tegen een hoger bod kan hij onmogelijk nee zeggen. Als het gezin wil overleven, moet hij een overeenkomst sluiten met de rijke boer op de nabijgelegen boerderij en zijn eigen moraal en het meest waardevolle dat hij bezit in de steek laten, om hen allemaal een beter leven te bezorgen. Jens heeft daadwerkelijk alles over om zijn familie te redden, zelfs het verkopen van zijn ziel. Want met enkel liefde kom je de winter niet door.

Elke maand wordt op een dinsdagavond een prachtige film in de spotlights gezet. Het zijn films die je aan het denken zetten, films die je een kijkje bieden in een andere belevingswereld. Met behulp van een korte inleiding wordt extra informatie over de film geboden, waardoor een andere manier van kijken mogelijk is. Dit keer wordt de inleiding verzorgd door filmwetenschapper Simone Brouwer.

Deze film wordt met pauze vertoond.

KAARTEN Før Frosten (12+) is op dinsdag 12 november om 20.15 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor € 10,50 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 11,50. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen. Via de website is het mogelijk zelf uw plaatsen in de Grote Zaal te kiezen.