• De busreizen zijn populair.

Dagtochtenprogramma Reisclub Baarn

BAARN Reisclub Baarn heeft in 2020 verschillende dagtochten op het programma staan voor alle inwoners van Baarn. Voor informatie kunt u contact op nemen met de reisleiding, bereikbaar onder telefoonnummer 06-33701194 en telefoonnummer 035-5418388 of 06-54795386. Alle dagtochten inclusief diner. Gezellig een dagje uit voor iedereen.

Bollenvelden en opbouw Corsowagens

Woensdag 22 april Inschrijven vrijdag 20 maart Om 8.45 uur vertrekt de bus vanaf de laatste opstapplaats in Baarn richting Haarlemmerliede waar bij restaurant De Zoete Inval de koffie met gebak klaar staat. Hierna rijden wij een mooie tour langs de bloeiende bollenvelden in Noord- en Zuid Holland. Het schijnt dat de bollenvelden hier op zijn mooist zijn. De koffietafel met kroket is bij Partycentrum De Oude Tol in Sassenheim. Na de koffietafel rijden wij toeristisch naar Lisse waar u kunt zien hoe de corsowagens worden opgebouwd. De wagens worden voorzien van geurende en kleurige voorjaarsbloemen en hoe leuk is het niet als u misschien zelf mag steken. Omstreeks 17.30 uur volgt een 3-gangen diner bij Restaurant 't Wapen van Haarzuylen in Haarzuilens. We verwachten om ca. 21.30 uur in Baarn terug te zijn. Kosten € 68,00.

Voorjaar op Vogeleiland Texel

Woensdag 13 mei Inschrijven vrijdag 3 april

Om 8.00 uur vertrekt de bus vanaf de laatste opstapplaats in Baarn richting Akersloot waar bij Hotel Akersloot de koffie met gebak klaar staat. Om 11.30 uur maken wij de oversteek met de boot naar Texel. Op de boot krijgt u al een echt vakantie gevoel. Wanneer u even de benen strekt, waant u zich op een zeereus die het wijde sop kiest. Op Texel aangekomen rijden we naar restaurant De Pelikaan in De Koog voor de koffietafel met kroket. Hierna maken we een mooie rondrit over dit prachtige Waddeneiland. We komen langs alle bekende plaatsen, zoals Oudeschild, De Koog en Den Burg. We kunnen volop genieten van het mooie landschap. Voor we weer teruggaan heeft u nog een pauze in de gezellige badplaats De Koog met leuke winkeltjes en vele gezellige terrassen. Om 17.00 uur varen we weer met de boot naar Den Helder. U geniet deze dag volop van de mooie natuur en misschien zelfs nog van de bollenvelden. Omstreeks 18.15 uur volgt een 3-gangen diner bij Restaurant De Rijd in Nieuwe Niedorp. We verwachten om ca. 21.30 uur in Baarn terug te zijn. Kosten € 65,00

Rozendorp en tuinen Lottum Noord-Limburg

Woensdag 24 juni Inschrijven vrijdag 15 mei

Om 8.45 uur vertrekt de bus vanaf de laatste opstapplaats in Baarn richting Wijchen waar bij restaurant Verploegen de koffie met gebak klaar staat. Na de koffie rijden wij via een mooie route naar Hostellerie De Maasduinen in Velden voor het 3-gangen Aspergemenu. Na de lunch rijden wij toeristisch naar Rozendorp Lottum waar wij een prachtige rozentuin gaan bezoeken. U kunt hier de mooiste variëteiten en soorten rozen ontdekken. Wandel op uw gemak door de prachtige tuinen of geniet vanaf het terras van het schitterende uitzicht.

Hierna rijden wij naar Partycentrum Maxend in Nistelrode voor de koffietafel met kroket en warm vlees. We verwachten om ca. 21.30 uur in Baarn terug te zijn. Kosten: € 66,00.

Zonnig Zeeland, Varen en Zeehonden, bezoek Zierikzee

Donderdag 27 augustus Inschrijven vrijdag 17 juli

Om 08.15 uur vertrekt de bus vanaf de laatste opstapplaats in Baarn richting Bruinisse waar bij restaurant Grevelingen gelegen aan het water de koffie met gebak klaar staat. Vervolgens rijden wij toeristisch naar Zierikzee waar u dit leuke plaatsje kunt bekijken. Op donderdag is hier ook een gezellige markt. Aansluitend maken wij een boottocht van 2.00 uur met aan boord de koffietafel met kroket. Op één van de zandbanken in de Oosterschelde is een grote groep zeehonden neergestreken waar we met laag tij heel dichtbij kunnen komen. We nemen de tijd om in stilte van deze prachtige dieren te genieten. Een natuurervaring met prachtig zicht op de langste brug van Nederland en een grote kans om ook bruinvissen (de Nederlandse Dolfijn) te zien. Een unieke kans! Bij terugkomst nog een mooi stukje Zeeland met de bus. Hierna rijden wij naar restaurant Onder de Panne in Leerbroek voor het 3-gangen diner. We verwachten om ca. 21.30 uur in Baarn terug te zijn. Kosten: € 72,50.

Wonderbare Visvangst in Friesland

Woensdag 14 oktober Inschrijven vrijdag 11 september

Om 08.45 uur vertrekt de bus vanaf de laatste opstapplaats in Baarn richting Ens voor de koffie met gebak bij restaurant Het Wapen van Ens. Na de koffie rijden wij via een mooie route naar het haventje van Laaksum. Hierna rijden wij naar restaurant Sudersee in Hindeloopen voor de koffietafel met kroket. Na de lunch gaan wij naar een schitterend mooi oud kerkje wat omgetoverd is tot visserslokaal. Hier komen de vissers bij elkaar om de sterkste verhalen te vertellen. De sfeer van de oude zilte Sudersee met de spookachtige verhalen hangt hier nog. Hier vertellen de viswijven over de wonderbare visvangst en wordt iedereen stil. Een huiveringwekkend maar ook hilarisch verhaal. Er is ook een veiling van gerookte vis. Na afloop krijgt u koffie met suikerbrood en is er een verloting. Omstreeks 18.00 uur volgt een driegangen diner bij Restaurant Boszicht in Scherpenzeel bekend van het heerlijke draadjesvlees. We verwachten om ca. 21.30 uur in Baarn terug te zijn. Kosten: € 68,00.

Herfstkleuren in het Rijk van Nijmegen, excursie De Tinnen Roos

Woensdag 11 november Inschrijven vrijdag 9 oktober

Om 08.45 uur vertrekt de bus vanaf de laatste opstapplaats in Baarn richting Maurik waar bij restaurant De Waterspiegel de koffie met gebak klaar staat. Hierna rijden wij toeristisch, genietend van de herfstkleuren, naar hotel Millings Centrum in Millingen aan de Rijn voor de koffietafel met kroket. Vervolgens volgt een leuke excursie bij De Tinnen Roos in Millingen met koffie en iets lekkers. Na afloop rijden wij via een mooie route naar restaurant De Heideroos in Eerbeek waar u kunt smullen van het 3 soorten stamppotten diner met dessert. Onderweg kunt u genieten van de schoonheid van natuur en omgeving. We verwachten om ca. 20.30 uur in Baarn terug te zijn. Kosten: € 59,00

Kerstreis

Woensdag 9 december Inschrijven vrijdag 6 november

Vanwege het zeer grote succes van onze kerstdagtochten hebben we besloten ook voor dit jaar de kerstdagtocht later bekend te maken. Ook omdat er in de loop van het jaar nog leuke ideeën voor de kerstdagtocht binnen komen. Houdt u de Leuninfo, de Baarnsche Courant, RTV Baarn en de blauwe Nieuwsbrieven bij de Supermarkten in de gaten. De kerstdagtocht is inclusief een diner in kerstsfeer. We vertrekken deze dag om 08.45 uur uit Baarn en verwachten om ca. 21.30 uur in Baarn terug te zijn.

INFORMATIE Tegen kostprijs kunnen deelnemers met de Seniorenbus opgehaald en thuis gebracht worden. Inschrijvingen vinden plaats in De Leuning, Oranjestraat 8, Baarn van 09.30 uur tot 11.00 uur.