25-Jarige verdachte overval Petershof werd herkend en aangegeven door naaste familieleden

BAARN De rechtbank heeft vrijdag het voorarrest verlengd van een 25-jarige verdachte die betrokken zou zijn bij de overval op eetcafé Petershof in Baarn. De rechtbank vindt de herkenning van deze verdachte door zijn moeder, zijn broer en zijn zus bijzonder overtuigend.


Het eetcafé in Baarn werd op 27 augustus overvallen. Gemaskerde mannen dreigden een personeelslid met een vuurwapen. Ze zeiden dat het moest sluiten en ze pikte de kluis met sigaretten ter waarde van 3000 euro.

De beelden van de overval werd getoond in een opsporingsprogramma. De politie kreeg na die uitzending veel tips. Een 18-jarige en een 19-jarige verdachte werden dit voorjaar aangehouden. De 18-jarige jongen was ook betrokken bij de Baarnse inbrekersbeden. Hij werd tijdens die zitting aangehouden door de officier van justitie.

De andere verdachte is vrijgelaten. Hij werd ontlast door zijn moeder en zijn zus. Zij vertelden aan de politie dat zij de oudere broer herkenden als de overvaller. De politie hield de 25-jarige broer aan. De broer werd voorgeleid. Er zijn ook anonieme getuigen die over de 25-jarige broer belastend hebben verklaard.

Volgens zijn advocaat is er te weinig bewijs. Dat is allemaal roddel en achterklap uit het dorp Baarn, stelde advocaat Jeroen Delissen. Hij suggereerde dat de familie een economisch belang heeft om de jongere broer te helpen. Hij vroeg om een vrijlating. Het OM voelde daar niets voor .De rechter wees erop dat telefoongegevens ook belastend zijn. De rechters vonden ook dat de rechtsorde nog steeds geschokt is door de overval.

Op 24 september gaat de zaak verder dan is de inhoudelijke behandeling tegen twee verdachten.

(JPU)