Lokaal lezersnieuws

Het Bentinck Fonds faciliteert rolstoeltennis bij BTV De Geeren

SOEST/BAARN - Initiatiefneemster van het rolstoeltennis in de regio Soest is Marijke Roest. Bij BTV De Geeren in Baarn krijgen rolstoeltennissers training van leraar Henk de Vries.

oefenen voor de brugklas op de nieuw baarnsche school

Terwijl op het voortgezet onderwijs de eindexamenkandidaten zwoegen op de laatste examens vindt deze week op de Nieuwe Baarnsche school de VO (voortgezet onderwijs) week plaats.

Zeeverkenners MKWJ starten vaarseizoen 2019

Lang hebben de Zeeverkenners deze winter reikhalzend uitgekeken naar het vaarseizoen.

Eind april konden dan eindelijk de trossen weer los gaan.

Eembridge gaat naar de IJsbaan

Bestemd voor Martin Hagedoorn

Van Paulusconcert naar Lunchconcert

Bijna 70 liefhebbers van de Paulusconcerten kwamen zaterdag 18 mei in de Pauluskerk genieten van het concert “Late renaissance tot vroege barok” door het Ensemble “Armonico Tributo”.

Het publiek was zeer te spreken over het mooi klinkende resultaat.

Zwarte specht met jongen

Ik heb nabij landgoed Groeneveld een nest van de zwarte specht ontdekt en met camera op statief en gebruik van een afstandsbediening deze foto's gemaakt.

Gertjan Hooijer

Mooie samenwerking tijdens Alltogether Festival

Een mooie samenwerking tussen Stichting Sandesh Baarn, Colour Girls en Stichting Happy Kids – Happy People tijdens het AllTogether Jeugdfestival.

Lente in de polder

in de polders rond Baarn is het deze tijd een drukte van belang. Zwanen, ganzen, eenden, grutto's en kievieten nestelen of rusten er uit voordat ze een lange vlucht beginnen. Ten noorden van de A1 zijn er honderden die in grote zwermen rond vliegen.

Rectificatie "Afrikaanse dominee preekt in Soest"

In de Baarnsche Courant van vrijdag 10 mei en op de website stond op pagina 11 het artikel “Afrikaanse dominee preekt in Soest over vreemdelingen en bijwoners”.

Workshop herkennen & doorverwijzen van laaggeletterheid

Op dinsdagmiddag 21 mei wordt opnieuw een workshop over laaggeletterdheid gegeven. De workshop is een initiatief van de gemeente Baarn, de Bibliotheek Eemland, Welzijn Baarn en Stichting Lezen & Schrijven om het thema laaggeletterdheid in Baarn bekender te maken.

Pagina's