Overig

BAARN Hans Wester is de winnaar van de Baarnsche Courant Zomerfotowedstrijd. Zijn foto van Cinque Terre in Italië - vijf dorpjes tegen de rotsen aangeplakt op de Unesco werelderfgoedlijst - kreeg 336 stemmen. De runner-up, de strandfoto van Olav Rozendaal, kreeg 271 stemmen. 
Tijdens deze editie van 't Veluws Zandsculpturenfestijn ga je echt even op reis. Het unieke en grootste zandsculpturen evenement van Nederland, is maar liefst tot en met 2 november 2019 geopend. Buiten vind je tal van zandbeelden, maar ook binnen kun je terecht voor indrukwekkende zandcreaties die allemaal in het teken staan van het thema 'REIS OM DE WERELD'.
Advertorial
BAARN Paul Delen is sinds 1 januari van dit jaar geen notaris meer. Bij Koninklijk Besluit van 26 november 2018 is hem eervol ontslag verleend als notaris...
BAARN Onderdeel van het Cultureel Festival Baarn is de uitreiking van de Baarnse Literatuurprijs op zaterdag 7 september om 11.00 uur in de gemeentelijke Trouwzaal. Het is de negende keer dat dit jaarlijkse evenement plaatsvindt.
Dependance Pauluskerk krijgt betere akoestiek
BAARN Volgens verschillende media is het aantal huishoudens dat gebruik maakt van de voedselbank landelijk met 8% gestegen. De stijging van het aan aantal gezinnen dat gebruik maakt van de voedselbank zou het sterkst toenemen onder alleenstaanden, eenoudergezinnen en ouderen. De Baarnsche Courant vroeg zich af of deze trend ook in Baarn te...
BAARN Ook in Baarn wordt donderdag 15 augustus het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Het is de datum waarop het Japanse leger in 1945 capituleerde. Waarmee een eind kwam aan de Japanse bezetting van Nederlands-Indië (het huidige Indonesië).
APELDOORN Julianatoren is te gek! Het leukste pretpark voor kinderen tot 10 jaar ligt in Apeldoorn! Kom je spelen in één van de 60 te gekke attracties? Spring op je paard en rijd als een cowboy over de Paardenbaan, ga op safari door de Safaribaan of ga naar de shows van Jul & Julia.
BAARN In Hoog Baarn is Vigilantia vanaf 2003 heel actief. Onder het motto 'Kennen en gekend worden' wordt gewaakt over de veiligheid in en om het huis, maar ook in de buurt. Het aantal calamiteiten is beperkt, vertelt voorzitter Freek Hoek enthousiast. Een gesprek met een gedreven preses in de Baarnsche Courant van vandaag.