• De Bermbrigade na de succesvolle opruimactie

    Arlyanne Kuipers

Bermbrigade sluit 2019 af met 50 kilo zwerfafval

07-12-2019, 12:14 | Lezersnieuws | Maurice

Zaterdag 7 december ging de Bermbrigade weer op pad. Dit keer was de omgeving rond De Speeldoos aan de beurt. Onder andere op het parkeerterrein achter De Speeldoos, langs De Geerenweg, in het Rode Dorp en langs de straten rond Speeltuinvereniging Baarn werd zwerfafval opgeruimd.

Na de doorweekte opruimactie in november leek het ook deze keer te gaan regen, maar gelukkig hield de Bermbrigade het dit keer zo goed als droog. Met vijftien vrijwilligers verdween ruim vijftig kilogram afval van straat.

In totaal heeft de groep opruimers dit jaar zo’n 506 kilogram zwerfafval opgehaald. Gemiddeld was dat ongeveer 42 kilogram per opruimactie en werd er dus iedere 85 seconden 1 kilogram snoeppapiertjes, blikjes, sigarettenpeuken en ander afval van de straten van Baarn geplukt.

De Bermbrigade sluit het jaar af wetende dat ook volgend jaar de maandelijkse acties nodig blijven om Baarn netjes te houden en de plastic soep tegen te gaan. Op 4 januari 2020 is de volgende actie. Deze wordt afgesloten met een nieuwjaarsborrel. Ook iedere andere Baarnse zwerfafvalopruimer wordt daar van harte voor uitgenodigd. Locatie en tijd volgen nog.

De Baarnse Bermbrigade gaat elke eerste zaterdag van de maand op pad. Er wordt elke keer één uur ergens in de gemeente Baarn zwerfafval opgeruimd. Een kleine moeite met grote impact. Om kwart voor tien wordt er verzameld op de Brink vanwaar er naar de opruimlocatie wordt gefietst. Iedereen is welkom mee te helpen. Aanmelden mag via Facebook of Twitter, maar is niet per se nodig.