• Kamerkoor Vocaliber

  Johan Bosgra
 • Vocaliber, Serena Perez en Gerda Marijs

  Johan Bosgra
 • Cees-Willem van Vliet

  Johan Bosgra
 • Gerda Marijs en Cees-Willem van Vliet

  Willy van Dijk-Doornenbal

Indrukwekkend Requiem in Paulusconcert

05-11-2019, 17:50 | Lezersnieuws | Willy

Afgelopen zaterdag 2 november - in de Rooms-katholieke kerk bekend als 'Allerzielen’ - heeft het publiek in de Pauluskerk genoten van een prachtige uitvoering van het Requiem van de Franse componist Maurice Duruflé door het Kamerkoor Vocaliber o.l.v. Richard Vos. 
Het werk straalde een serene rust uit, kende verstilde en meditatieve momenten, voortkomend uit de Gregoriaanse gezangen die het raamwerk van het Requiem vormen. Op plaatsen waar de tekst aanleiding gaf tot forte passages vlamde het koor, opgezweept door de begeleiding van het orgel, vakkundig bespeeld door organist Cees-Willem van Vliet. Hij slaagde erin om uit het Neobarokke Flentrop-orgel romantische geluiden te halen. 
Het Pie Jesu werd op gloedvolle wijze vertolkt door mezzosopraan Serena Perez, vergezeld van de ontroerende klanken van de cello, bespeeld door celliste Gerda Marijs.

Ook het Kaddisj voor cello en piano werd prachtig gespeeld door Gerda Marijs en Cees-Willem van Vliet.

Op verzoek van Richard Vos klonk na afloop van dit concert geen, niet bij deze muziek passend, applaus maar was er een indrukwekkende stilte. 

Het volgende Paulusconcert staat gepland op zaterdagmiddag 21 december, wanneer Vocaliber “A Festival of nine Lessons and Carols” zal brengen.