• Open Huis Lokaal-O

    Andries

Open Huis Lokaal-O en viering Burendag

02-10-2019, 23:12 | Lezersnieuws | Hanneke

Sommige momenten in het leven pakken in werkelijkheid nog mooier uit dan je van tevoren kunt bedenken…  en op zaterdag 28 september was zo’n moment: de feestelijke opening van Lokaal-O in de nieuwe locatie De Boemerang. 

De dag begon met een spetterende openingsact van Djembégroep Baskéda en met de warme openingswoorden van wethouder André van Roshum, onze voorzitter Margreet Breukelaar en Boemerang-maker van het eerste uur: Han Fokkinga. De BPD-projectontwikkelaar (van de Gaspard-locatie) had nog een verrassing in petto, in de vorm van een donatie voor de Lokaal-O initiatieven Mooie Ontmoetingen en de Weggeefwinkel.

Meer dan 300 bezoekers uit heel Baarn, waaronder veel nieuwe gezichten, kwamen naar het openingsfeest. Iedereen was even enthousiast en druk in gesprek met elkaar en met de initiatiefnemers van Lokaal-O, ook tijdens de burenlunch met een grote hoeveelheid zelfgemaakte soepen, zelfgemaakte yoghurt en salades, samosa’s, humus, en hartige en zoete taarten.

Tekenclub Tronie maakte prachtige portretten, kinderen lieten zich massaal schminken door Antoinette, er werd gedanst op de swingende jazzmuziek van Noteline en meegezongen met de musical-profs van Theaterhuis Marc van Driel. De Weggeefwinkel trakteerde niet alleen op mooie tweedehandskleding, maar ook op een loterij met leuke prijzen.  De fototentoonstelling van de Boemerangmetamorfose trok veel kijkers. En ondanks het slechte weer kwamen zelfs de buitenactiviteiten van de grond: er werden aardig wat Liefste Buren vereeuwigd op de Burenbank en op de Burentegelwand en er zitten nu zo’n 500 bloembollen en viooltjes in de tuin rond het gebouw.

LOKAAL-O is een collectief van initiatieven van en voor Baarnaars. Je kunt hier tekenen en schilderen, boeken halen in de Buurtbieb, gratis winkelen in de Weggeefwinkel. Samen eten, dansen en muziek maken. Talen leren, workshops geven, exposities en themabijeenkomsten organiseren. Je buren ontmoeten en je hobby met anderen delen. Dat alles kan voor een kleine bijdrage aan de huisvestingskosten die we met z’n allen betalen. Vanaf 1 oktober zijn alle initiatiefnemers weer gestart met hun activiteiten. Kijk voor het uitgebreide programma op www.lokaal-o.nl en kom kennismaken!