• Help NL Vooruit-actie

    ING

Lokaal-O krijgt donatie van ING-fonds

26-03-2020, 15:02 | Lezersnieuws | Hanneke Koppen van Houten

Lokaal-O is trots op de tweede plaats bij de ranking van het ING-fonds Help Nederland Vooruit in onze regio ‘t Gooi. Het fonds ondersteunt maatschappelijke projecten die mensen vooruit helpen. In oktober 2019 hadden alle buurtverbeteraars in Nederland de mogelijkheid hun initiatief aan te melden en daaruit werden er 250 geselecteerd. Uiteindelijk hebben ruim 70.000 Nederlanders op een daarvan hun stem uitgebracht.

Omdat zoveel Baarnaars op Lokaal-O hebben gestemd, levert deze tweede plaats een donatie van 3000 euro op. De organisatie is daar enorm blij mee. Zoals de stemmers was beloofd, gebruikt Lokaal-O het bedrag voor de ondersteuning van de bestaande initiatieven en om nieuwe activiteiten mogelijk te maken.

Lokaal-O moest vanwege corona De Boemerang tijdelijk sluiten, maar bedenkt allerlei manieren om elkaar niet uit het oog te verliezen in deze voor iedereen zo moeilijke periode. Het gaat om praktische hulp, maar vooral is belangrijk de aandacht voor elkaar en het vasthouden van het saamhorigheidsgevoel.

De organisatie bedankt iedereen die zijn stem heeft uitgebracht, zonder jullie waren we nooit zo ver gekomen!

Lokaal-O is een collectief van allerlei initiatieven van en voor Baarnaars, gehuisvest in het oude jongerencentrum De Boemerang. Voor meer informatie: www.lokaal-o.nl of volg ons op Facebook.