• Houd de moed er in!

    Lokaal-O

Lokaal-O als coronahelper

31-03-2020, 17:42 | Lezersnieuws | Hanneke Koppen van Houten

Dankzij alle Lokaal-O makers kan de organisatie nu op heel veel manieren van betekenis zijn. Voor elkaar en voor de Baarnaren die zij door de coronacrisis leren kennen. Met kleine en grotere initiatieven zoals:

- De TaartExpress: met Pasen worden voor de tweede keer 140 stukjes taart rondgebracht bij 90 adressen. Om elkaar een hart onder de riem te steken, maar ook om even een praatje te maken bij de voordeur, om elkaar niet uit het oog te verliezen. De volgende TaartExpress is Paasmaandag 13 april om 11 uur. Heb je zin om een taart te bakken of wil je misschien een van de chauffeurs zijn die taart rondbrengt? Stuur dan een appje naar Birgit 06-21224567.

- De MuziekExpress die Lokaal-O coördineert: 25 musici en zangers hebben zich verenigd en verzorgen zo’n 3-4 keer per week buitenoptredens. 

- Online lessen via Zoom voor de deelnemers van Taalontmoetingen.

- Een dvd-kast en een kast met spellen en kinderboeken en luistercd’s buiten bij de ingang van De Boemerang. Waar ook meeneem-beertjes op staan die je kunt meenemen als je zelf geen beertje hebt om in de vensterbank te zetten voor de Baarnse Berenjacht.

- Een nieuw kunstproject met stropdassen, waarvoor nog mensen gezocht worden die een naaimachine thuis hebben en mee willen doen. Mail dan naar info@lokaal-o.nl

- Bemoedigende spandoeken bij woonzorgcentra, om bewoners en medewerkers een hart onder de riem te steken. Die gaan de komende maanden rouleren.

- En binnenkort start ook een SoepExpress. Nadere informatie volgt binnenkort. Wil je daar een bijdrage aan leveren, app naar Marjo 06 36312747.

Ook gaat Lokaal-O een ‘Corona-Kroniek’ maken: volgende week start een reeks interviews met Lokaal-O makers en deelnemers, over hoe hun coronadagen eruit zien, wat hen helpt om deze tijd te doorstaan en op welke manier zij verbonden blijven met anderen, wat voor hen van betekenis is en hoe zij van betekenis zijn voor anderen. 

Lokaal-O is een collectief van allerlei initiatieven van en voor Baarnaars, gehuisvest in het oude jongerencentrum De Boemerang. Voor meer informatie: www.lokaal-o.nl of volg op Facebook.