• Nu nog duurzamer

    Appelsientje

Appelsientje nu nog duurzamer

05-12-2019, 11:01 | Lezersnieuws | De

Appelsientje zet zich voortdurend in voor duurzaamheid en heeft hierin weer een volgende, grote stap gezet. Ze zijn namelijk overgestapt op de nieuwste, meest duurzame sapverpakkingen van het moment, met een enorme besparing op fossiel plastic en een aanzienlijke verlaging van CO2-uitstoot als gevolg. 

 

De nieuwe verpakkingen worden geproduceerd van gecertificeerd karton gemaakt van hout en volledig traceerbaar plant-based plastic dat afkomstig is van suikerriet. Om de sappen te beschermen tegen licht en zuurstof is de binnenkant voorzien van speciaal, duurzaam aluminium. Het overstappen op dit nieuwe verpakkingsmateriaal zorgt voor een CO2-uitstootreductie van maximaal 60% ten opzichte van de vorige pakken. Tevens bespaart het merk door deze aanpassing zo’n 120 ton fossiele plastics per jaar. 

 

Aan de verpakking zelf zal de consument niet direct zien dat er iets veranderd is. Waar zij dit wel aan merken is de vernieuwde, makkelijk te openen dop. Als eerste in Nederland introduceert Appelsientje het gebruik van de bio-based WingCap™ van Tetra Pak. Deze heeft een stevige grip, waardoor een pak sap vanaf nu super eenvoudig in een handomdraai te openen is. De dop is eveneens gemaakt van plantaardig plastic, afkomstig van suikerriet. 

 

Bas Boswinkel, Algemeen Directeur bij Riedel, zegt: “Bij Riedel staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo gebruiken wij verantwoord geteeld fruit en zetten wij ons voortdurend in om duurzame fruitteelt, productie, vulling en distributie te bevorderen. Eerder dit jaar waren wij de eerste in ons land die de bio-based SIGNATURE PACK zijn gaan gebruiken voor CoolBest. Door voor Appelsientje over te stappen op nieuwste duurzame verpakkingen met de handige nieuwe dop, kunnen wij onze loyale consumenten als eerste in Nederland de meest duurzame, gebruiksvriendelijke en premium kwaliteitsverpakking van het moment bieden.”