• scene uit Before the flood

    nvt

artishock in oktober: duurzaamheid centraal

26-09-2019, 20:36 | Lezersnieuws | Bart

Oktober is de maand van de duurzaamheid. Het Filmhuis van Artishock besteedt er met drie filmvoorstellingen ruim aandacht aan.

 

De eerste film wordt vertoond op maandag 7 oktober: ‘Ága’ - over een man en een vrouw die op zeer traditionele manier proberen te overleven in Siberië. Ze proberen te overleven terwijl het ijs onder het voeten wegsmelt. Een film die indruk zal maken.

 

Zondag 13 oktober wordt ‘The biggest little farm’ vertoond. Een inspirerend en ontroerend verhaal waarin je kunt zien hoe een familie erin slaagt een duurzame boerderij, hun grote ideaal, te verwezenlijken.

De Herenboeren Soest zijn aanwezig om bezoekers te informeren over hun initiatief voor het samen duurzaam produceren van voedsel. 

 

De topper is ‘Before the Flood’ van Leonardo DiCaprio. Vertoning: 9 oktober. 

In deze documentaire is Leonardo DiCaprio onze reisleider. De film is opgehangen aan het 15de eeuwse allegorische drieluik ‘De Tuin der Lusten’ van Hieronymus Bosch. Het is een slimme retorische constructie. Onze huidige situatie wordt vergeleken met het middelste paneel, waar mensen in allerlei fantastische taferelen zich wentelen in hun genot. Niet langer zo naïef en onschuldig als in de tuin van Eden, maar zich ook nog onbewust van de ellende en verwoesting die in het laatste luik wordt afgebeeld. De film geeft een blik op hoe klimaatverandering invloed heeft op onze omgeving en wat de samenleving kan doen om te voorkomen dat er soorten uitsterven, ecosystemen verdwijnen en gemeenschappen voor altijd veranderen.
‘Before the Flood’ wordt vertoond in samenwerking met Energie Actief Soest. 

Na afloop is er gelegenheid om na te praten over de film.

 

Alle voorstellingen beginnen om 20.15 uur.

Waar? Artishock, Steenhoffstraat 46A.

www.artishock-soest.nl