• Het organisatieteam voor het wandelevenement van 15 en 16 mei 2020 is er klaar voor.

    Samenloop voor Hoop - Soest

Samenloop voor Hoop in Soest

07-11-2019, 16:02 | Lezersnieuws | Peter

SOEST- De inschrijving voor de Samenloop voor Hoop Soest op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei 2020 is geopend. De 24-uurs wandelestafette wordt gehouden op evenemententerrein De Eng.

Initiatiefnemer en organisator Jacques Faase vertelt over het evenement dat op 20 november bij SO Soest de kick-off beleeft:

,, SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een mooi evenement.”

,,Een vreselijke ziekte als kanker maakt geen onderscheid tussen mensen”, zegt Faase. ,,Iedereen kent wel iemand die kanker heeft (gehad). Een sportief evenement midden in Soest op de Eng gaat dan ook echt gepaard met een lach en een traan. Dat is de kracht van de Samenloop." De opbrengst van de Samenloop gaat naar het KWF.

De opening van het evenement zal niemand onberoerd laten voorspelt de organisator: ,,Mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn - de eregasten – lopen samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Met de openingsceremonie laten we zien dat we er voor elkaar zijn en dat er hoop is.”

,,Als de avond valt steken we de kaarsen aan waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. We steunen elkaar, herdenken mensen die zijn overleden aan kanker en steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem.” 

Na 24 uur lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt de laatste ronde samen. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald.

Tijdens de kick-off op woensdag 20 november geven we informatie over de samenloop en is er ruimte voor ontmoetingen en vragen. Mensen die een team willen formeren of vrijwilliger willen worden zijn van harte uitgenodigd op deze bijeenkomst die wordt gehouden bij SO Soest op de Bosstraat 137. Aanvang 20:00 uur.

Meer info: https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/utrecht/soest-2020/