• DierenZorg helpt helpen voor zorgverleners.

    Foto: Carola Lensink

DierenZorg Eemland helpt zorgverleners met extra opvang.“ook onze huisdieren hebben te maken met de maatregelen rondom corona”.

26-03-2020, 09:50 | Lezersnieuws | Siwart Swier

DierenZorg Eemland helpt helpen

Nu de mensen in de zorg zo zwaar onder druk staan en lange dagen maken heeft DierenZorg Eemland besloten gratis 10 extra gratis pensionplekken beschikbaar te stellen voor de honden van werknemers in zorginstellingen.  Werknemers kunnen gebruik maken van het dagpension, of de hond voor een bepaalde periode in pension doen. DierenZorg Eemland zorgt goed voor de dieren, dan kunnen onze zorgverleners zorgen voor de mensen. Ook voor konijnen- en knaagdieren zijn er 5 gratis pensionplekken beschikbaar. Wilt u gebruik maken van deze hulp?   Neem dan contact op met het dierentehuis voor honden: 035-601 35 83 of de konijnen- en knaagdierenopvang: 035-603 28 44

Maategelen DierenZorg Eemland door Corona.

Nu iedereen  in Nederland geconfronteerd wordt  met de steeds strengere regels om de  verspreiding van het Corona virus te vertragen heeft ook DierenZorg Eemland een aantal extra maatregelen getroffen. Naast de voor iedereen geldende regels omtrent 1.5 meter afstand, hygiëne, en groepsvorming gelden er bij de opvang in Soest wat extra beperkingen:

1.)De dierenambulance blijft rijden maar met een beperkte bezetting.  Help de chauffeurs door afstand te houden. 
2.)De uitlaat service “HondenZorg voor ouderen” gaat door met het uitlaten van honden. De wandelaars gaan echter niet meer naar binnen en de honden worden in rustige gebieden uitgelaten.
3.)DierenZorg Eemland blijft zorgen voor alle dieren die in de opvang aanwezig zijn. 
4.)Kom niet naar de DierenZorg opvang in Soest toe als dat niet strikt noodzakelijk is. Kom alleen (dag)pensiondieren halen en brengen, een zwerfdier brengen of halen, of b.v. een gewonde vogel brengen.
5.)Lees bij een bezoek altijd de informatie op de voordeur en volg nauwgezet de instructies van het personeel.
6.)Voor al het overige bezoek zijn onze locaties tot nader bericht gesloten.

Oproep om te helpen als vrijwilliger 

Als de maatregelen rondom het Corona virus weer worden versoepeld verwacht DierenZorg Eemland weer een grote toestroom van zieke en gewonde dieren.  Zo worden er in het voorjaar en de zomer heel veel vogels naar de vogelopvang gebracht. De hulp van extra vrijwilligers is dan weer dringend noodzakelijk om alle dieren te verzorgen en te voeren.  Stichting DierenZorg Eemland is daarom nu al op zoek naar heel veel nieuwe vrijwilligers om de opvang van jaarlijks 5000 dieren te kunnen garanderen.  De vacatures staan vermeld op de website: www.dierenzorgeemland.nl